Esports Bàsquet 30/08/2012

El jugador senegalès del FIATC Joventut Sitapha Savané aprendrà català

El pivot va començar fent broma al Twitter sobre la possibilitat de cobrar amb contraprestacions i acabarà aprenent la seva sisena llengua a Catalunya

Ara
1 min
El pivot Sitapha Savané amb el seu nou mestre de català, Jaume Comas

BarcelonaEl pivot del FIATC Joventut Sitapha Savané, d'origen senegalès, aprendrà català durant la seva estada a Badalona. El jugador ara mateix parla cinc idiomes, incloent-hi el francès i el castellà, i espera aprendre el nou idioma de pressa. La història de Savané amb el català va començar amb una broma a Twitter, en el moment en què es va difondre el rumor informatiu de que el pivot podria fitxar per la Penya. El jugador, conscient de la crisi que sacseja l’economia del país i de la qual el Joventut no n'és aliè, responia a l’aficionada Rocío Fernández: “Amb aquesta crisi potser hauré de cobrar en contraprestacions. Algú per cuinar? Algun professor de català?”.

Quan el fitxatge del jugador senegalès es va confirmar, l’intercanvi de piulades va deixar la broma enrere per convertir-se en realitat. Per a Savané, els primers dies de pretemporada estan sent molt durs físicament, i abans de començar deia que no seria prou bon alumne. De tota manera, per a un jugador plurilingüe i acostumat a aprendre nous idiomes, el català no hauria de ser un escull gaire difícil. El seu professor, a més, és un bon aficionat del bàsquet: es tracta de Jaume Comas, mestre de català a l'escola dels Salesians de Badalona. Darrerament, la xarxa social Twitter li ha permès combinar les seves dues grans aficions, la llengua i el bàsquet. Com a professor de Savané, podrà seguir-les compaginant.

stats