Triomf solvent d’un Barça pràctic (77-85)

El debut de Mario Hezonja, insuficient per a un Panathinaikòs amb baixes

i
Àlex Gozalbo
Mario Hezonja i Leandro Bolmaro

BarcelonaEl Barça va solucionar la seva visita a la pista del Panathinaikòs amb una victòria que li permet mantenir-se com a líder de l’Eurolliga (77-85). L’equip blaugrana va aprofitar els bons percentatges d’encert des de la línia de tres punts per assegurar-se el triomf a Atenes, on va repartir un total de 23 assistències. Nikola Mirotic, que va sumar 25 punts amb 5 triples en 26 minuts, va tornar a exhibir una gran fiabilitat ofensiva. “Estic content per la victòria en un partit difícil. Ells estaven motivats per la presència de Mario Hezonja, però nosaltres volíem guanyar després de la derrota contra l’Asvel”, va dir l’aler pivot. “No estem especialment frescos, però hem aconseguit la victòria en un partit important”, va dir per la seva banda Sarunas Jasikevicius.

La mà d’Oded Kattash ha millorat les prestacions del Panathinaikòs, però l’equip grec va trobar a faltar les baixes de Ioannis Papapetrou i Nemanja Nedovic en el perímetre. L’estrena de Mario Hezonja, que va acabar amb 21 punts i 9 faltes rebudes, però també amb 5 pilotes perdudes, no va tenir l’impacte esperat i la victòria va ser per a un Barça que va gestionar amb més regularitat les seves virtuts.

Els primers minuts de Mirotic van impulsar un Barça que va saber castigar les transicions defensives d’un rival amb més centímetres que velocitat (12-21). La diferència visitant va créixer fins als 12 punts durant un segon període en què el Panathinaikòs va trigar en trobar encert des de la línia de tres punts (33-45). L’equip blaugrana va repartir 15 assistències durant uns primers 20 minuts en què els seus percentatges d’encert van ser inabastables per al rival. Una recta final d’encert li va servir al conjunt local per arribar al descans amb el marcador obert (39-47).

El ritme de joc es va alentir durant una segona meitat en què les anotacions van ser més baixes. El Barça va tenir diferents oportunitats de tancar el partit (46-58), però no les va aprofitar i va veure com el Panathinaikòs arribava al tram final amb un resultat sense decidir (64-79). La fiabilitat de jugadors com Calathes, Higgins o Mirotic en les situacions decisives va acabar evitant un ensurt final.

Pau Gasol va celebrar el triomf culer amb un missatge a les xarxes socials. “Estic desitjant arribar a casa per començar a entrenar amb el Barça. Vull agrair el treball de Joan Carles Navarro i la confiança de Saras Jasikevicius, que han fet possible que el meu retorn sigui una realitat”, va dir el pivot català.

La Penya perd a l’Eurocup (77-90)

El Joventut de Badalona va perdre contra l’Unicaja (77-90) i haurà de segellar a la pista del Nanterre la seva classificació per als quarts de final de l’Eurocup. La Penya no va saber aprofitar la bona posada en escena de Ferran Bassas, que va anotar 17 dels primers 21 punts de l’equip. L’últim quart va condemnar la feina del conjunt verd-i-negre.