Últim període cruel per a un Joventut amb baixes

La Penya perd contra un San Pablo Burgos que continua invicte (74-82)

i
Alen Omic intentant superar Augusto Lima.

BadalonaUn Joventut de Badalona molt condicionat per les baixes va perdre ahir contra el San Pablo Burgos (74-82) i continua sense estrenar-se a la Lliga Endesa. L’equip verd-i-negre va ser capaç de recuperar un desavantatge de deu punts, però es va quedar sense capacitat anotadora en un últim quart decisiu. El parcial en els últims deu minuts va ser d’11-27. La poca punteria des de la línia de tres punts (6/26) i els problemes en defensa van convertir-se en una llosa per a una Penya sempre combativa.

Carles Duran va recuperar Nikos Zisis i Luke Harangody, però va seguir amb les baixes de Xabi López-Arostegui, Shawn Dawson i Conor Morgan. Després de començar el partit amb un desavantatge de 10 punts (9-9), la Penya va utilitzar els joves Arturs Zagars i Joel Parra per redibuixar l’escenari a base d’intensitat (34-29). Durant algunes fases del partit el tècnic verd-i-negre, que va deixar Kerem Kanter sense jugar, va apostar per tres directors de joc compartint perímetre. L’entrenador es va veure obligat a moure fitxa per adaptar-se a les circumstàncies del seu equip, que ara mateix té pocs jugadors fiables i sans.

Quan Klemen Prepelic va cometre la quarta falta personal a 13:13 minuts del final, les alarmes es van encendre al Palau Olímpic, però la Penya va saber mantenir la seva activitat per arribar als últims deu minuts amb un avantatge de vuit punts (63-55). Alen Omic es va fer respectar a prop de cistella contra un San Pablo Burgos que va trigar a tenir la continuïtat d’altres dies. Gairebé cinc minuts sense anotar del Joventut de Badalona van permetre que el conjunt visitant capgirés el marcador (63-65). El conjunt verd-i-negre va tenir molts problemes durant un últim període en què va encaixar un parcial d’11-27. Arribat el moment clau del partit, el rival va llegir millor les situacions que li convenien i, tot i fallar molts tirs lliures, va portar la iniciativa en el joc.

Earl Clark (20 punts i 12 rebots) i Augusto Lima (16 punts i 10 rebots) van tenir una incidència clau en el desenllaç del partit. El San Pablo Burgos també va saber aprofitar l’aportació ofensiva de Thad McFadden. L’ex de la Penya va anotar 18 punts amb 5/8 en triples. Prepelic, que va sumar 21 punts i va forçar 10 faltes personals, va tornar a ser el jugador més destacat d’un Joventut de Badalona que necessita anar recuperant jugadors per aixecar el seu nivell competitiu. L’equip verd-i-negre acumula tres derrotes en tres patits a la Lliga Endesa.

Reedició de la Lliga Catalana

Animat per la seva bona estrena europea, el Barça visita (20 hores, Movistar) el MoraBanc Andorra en un partit que serà la reedició de la final de la Lliga Nacional Catalana, on l’equip blaugrana es va endur el triomf amb moltes dificultats. Svetislav Pesic tindrà les baixes conegudes de Thomas Heurtel, Kevin Pangos i Pau Ribas. El Baxi Manresa, per la seva banda, rep (12.30 hores, Movistar) l’Herbalife Gran Canària. Pedro Martínez tindrà les baixes de Frankie Ferrari, Ryan Toolson i Yankuba Sima i el dubte de Guillem Jou, que divendres es va fer un esquinç durant l’entrenament.