Lliga Endesa
Esports  /  Bàsquet 13/06/2014

"No sabem competir en els moments de pressió": Xavi Pascual en 10 frases

L'entrenador del Barça analitza els motius de la desfeta contra el València Basket i fa autocrítica

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaDesprés de la desfeta contra el València Basket, Xavi Pascual, entrenador del Barça de bàsquet, analitza la situació del seu equip:

1. El València ha sigut clarament superior, han estat molt millor que nosaltres. El partit ha estat una continuació de la segona part del tercer partit. Quan teníem la possibilitat de tancar la sèrie, no vam saber i vam tenir un moment de desconnexió. Quan vam voler, no vam poder.

2. Hem estat col·lapsats des del principi. Els tirs lliures i el pobre percentatge de tres punts ens han castigat molt emocionalment. El nostre rival ha agafat molta confiança. Hem jugat bloquejats i amb una certa por.

3. Tinc jugadors que han fet un percentatge pobre des de la línia de tirs lliures i el dia abans van fer 30/30 en l'entrenament. No és una qüestió d'entrenar molt sinó d'alliberar-se una miqueta més. Quan ets sents responsable, tens més pressió. L'equip tenia ganes, però ens hem passat de voltes. Tot el joc que produíem acabava amb una falta a prop de cistella i amb errades en els tirs lliures. No hi ha una altra explicació.

4. Hem sigut una caricatura d'equip. Hem jugat col·lapsats i així no es pot jugar. Si tornem a fer 63 punts contra el València, no guanyarem ni en broma.

5. Excepte durant la final de la Copa del Rei, en els moments més importants de la temporada no hem sabut jugar. Des que som equip, la línia és molt bona, però no sabem competir en els moments de pressió. Vivim els moments importants des de l'amenaça i no des del repte. Nosaltres vivim des de l'amenaça de què passarà si perdem. Ells viuen des del repte d'intentar guanyar amb baixes, tot és èpic i no tenen pressió.

6. Si hem guanyat dues vegades a València, ho podem fer una tercera. Intentarem jugar per guanyar i no per no perdre. No sabem què passarà diumenge, però nosaltres anirem a guanyar, que ningú ens doni per morts perquè aquest equip té la possibilitat de fer-ho i lluitarà per fer-ho. Hem d'aconseguir preparar-nos bé per competir.

7. Els jugadors han demostrat aquest dijous no ser capaços de controlar les emocions. És una realitat. Guanyem tots i perdem tots i el màxim responsable sóc jo. Hem tingut desig i ganes, però no pots jugar amb el cor. Has de jugar amb el cop i amb el cap.

8. L'equip va començar el 'play-off' amb una personalitat 10 i ara té una personalitat 5 o 4. La realitat és que ens hem perdut.

9. Arribar a aquestes alçades de la temporada amb les expectatives que teníem i haver perdut la final de la Copa del Rei i, de manera estrepitosa, la 'final four' ens genera més pressió. L'equip sent la responsabilitat de jugar aquesta final i la responsabilitat et genera pressió. Patim un col·lapse col·lectiu. La derrota de la 'final four' queda per sempre i ens va fer molt de mal.

10. L'afició té tot el dret a expressar el que sent. Nosaltres durant els últims anys hem acostumat la gent a sempre guanyar coses i ara són exigents. Si els nostres jugadors passessin de tot, jugarien millor però com que tenen responsabilitat senten més pressió.

stats