El Benfica esguerra els somnis culers en un sospir

L'Estádio da Luz torna a ser l'escenari on les esperances blaugranes s'esvaeixen, aquest cop per la victòria de l'equip portuguès davant el Dinamo de Kíev (2-0)

2 min
Roman Yaremchuk celebrant el primer gol del Benfica

BarcelonaRàpidament el Benfica va decidir que el Barça s'havia de jugar les garrofes ell solet contra el Bayern. El conjunt dirigit per Jorge Jesus no va donar ales als somnis blaugranes i en el primer quart d'hora ja va encaminar la golejada a l'Estádio da Luz contra el Dinamo de Kíev (2-0). Les esperances del Barça es van començar a esvair amb la primera diana, de Roman Yaremchuk. El davanter del Benfica va aprofitar la primera ocasió clara de perill per avançar els locals en el marcador i caminar amb pas ferm cap als vuitens de final. Gràcies a una bona internada de João Mario, que va cedir enrere perquè l'ucraïnès rematés a plaer davant el porter del conjunt visitant, Yameruck va fer l'1-0 davant del que va ser el seu equip i el club en el qual es va formar com a futbolista.

La segona diana del Benfica va arribar només cinc minuts després. Les botes de Gilberto van deixar orfe el Barça aprofitant un regal de la defensa ucraïnesa. Gilberto, carriler dret, estava despenjat i en fora de joc, però Verbic, tapant una passada, va crear una assistència perfecta que el brasiler va aprofitar per foragitar qualsevol somni culer de ser als vuitens de final. Els aficionats de l'Estádio da Luz feien volar les bufandes entre càntics i abraçades, conscients que gran part de la feina estava feta.

En el segon temps, el Dinamo es va regirar amb la intenció d'escurçar distàncies. Amb un 60% de possessió, l'equip ucraïnès va assetjar la porteria de Vlachodimos, però no va trobar la xarxa en cap ocasió i el 2-0 va regnar al marcador fins que l'àrbitre va assenyalar el final del matx.

Nevada i decepcions

El Sevilla i el Vila-real eren els altres dos equips de la lliga espanyola que es jugaven el pas als vuitens de final. L'equip de Lopetegui va caure contra el Salzburg per la mínima, i, per tant, va quedar fora de la següent fase de la màxima competició europea. La neu, en canvi, va ser la pedra a la sabata de l'equip groguet. Mentre que a l'Allianz Arena no va causar estralls, el matx entre l'Atalanta i el Vila-real, que s'havia de jugar a Bèrgam, no es va poder disputar per culpa d'una fortíssima nevada. El partit, que ha de decidir qui acompanya al Manchester United com a segon del grup F, es disputarà aquest dijous a les 16.30 h, si les condicions climatològiques ho permeten.

El camp de l'Atalanta, nevat.

L'altre nom propi de la jornada va ser el Chelsea. L'actual campió d'Europa no va aconseguir imposar-se contra el Zenit i amb prou forces va signar l'empat (3-3) després de patir durant els 90 minuts. Els russos va ser molt superiors al conjunt dirigit per Thomas Tuchel fins al punt de destapar les vergonyes d'un equip que no acaba d'engegar motors aquesta temporada.

La sort de cara a la següent ronda es repartirà dilluns. A les 11.30 h, a Nyon (Suïssa), se celebrarà el sorteig entre els equips que han aconseguit el bitllet per als vuitens de final. El Barça, però, haurà d'esperar dues hores, fins a les 13.30 h, quan els bombos de l'Europa League l'aparellaran amb el seu rival en la competició de plata europea.

stats