Esports 06/11/2015

Benzema, imputat

Se l’acusa de ser còmplice d’intent de xantatge contra el seu company de selecció Mathieu Valbuena

Alícia Sans A.l.
3 min
Benzema, imputat

ParísLa jutge instructora del cas Valbuena, Nathalie Boutard, imputava ahir el jugador francès del Reial Madrid Karim Benzema, acusat de ser “còmplice d’intent de xantatge” i de “participació en una associació de malfactors” després d’haver declarat davant la policia judicial de Versalles, on segons mitjans francesos hauria reconegut haver intervingut en el presumpte intent de xantatge amb un vídeo sexual del seu company de selecció Mathieu Valbuena. Però el seu advocat, Sylvain Cormier, va afanyar-se a sortir davant els mitjans per desmentir-ho, i va afirmar que “Karim Benzema no ha reconegut res i ha declarat la seva innocència”.

L’afer va començar el juliol passat, quan Valbuena, ara jugador del Lió però llavors futbolista de l’Olympique de Marsella, va denunciar que havia rebut xantatge de tres persones que actualment estan en presó preventiva. En veure que Valbuena no cedia davant els presumptes malfactors, aquests haurien contactat amb un amic d’infància de Benzema, conegut per la policia francesa per robatoris a mà armada, perquè fos el jugador del Reial Madrid qui parlés amb Valbuena i el convencés de pagar. Segons el diari Le Parisien, la conversa va tenir lloc el 5 d’octubre a Clairefontaine, on s’entrena l’equip de França, i és precisament aquest diàleg el que interessa als investigadors.

La implicació del jugador

La clau seria en quin sentit el jugador del Reial Madrid hauria aconsellat Valbuena, si per fer el favor al seu amic o com a company d’equip del jugador de Lió. Així doncs, falta concretar el rol i l’interès en aquest cas de Benzema -que ja és a la capital espanyola-, ja que a priori no seria econòmic. En aquest sentit, l’advocat de Benzema afirmava que el jugador del Madrid “va aconsellar [Valbuena] amicalment” dient-li que no es deixés dominar pels xantatgistes. L’acusació contra Benzema es basa en escoltes que el mateix Valbuena va entregar a la policia i en què, segons la cadena de televisió M6, se sent el madridista dient al seu amic: “No et preocupis, no té sortida. L’hi faré entendre i pagarà”.

Des d’ahir Benzema té prohibit tot contacte amb Valbuena i la resta de persones involucrades en el cas. Per tant, no podria jugar amb la selecció francesa, ja que tots dos en formen part. El president de la Federació Francesa de Futbol, Noël Le Graët, va aprofitar la jornada d’ahir per recordar la presumpció d’innocència de Benzema i, en declaracions a la cadena iTélé, va declarar l’afecte que li té tot i que “potser hauria de millorar les companyies”.

Amb tot, el seleccionador de l’equip de França, Didier Deschamps, tenia prevista ahir una roda de premsa a la seu de la Federació per anunciar la llista dels jugadors convocats per als pròxims partits amistosos que França disputarà aquest mes de novembre. Cap dels dos jugadors implicats en el cas ha sigut convocat per jugar contra Alemanya i Anglaterra, ja que “Benzema està lesionat i Valbuena no està en les millors condicions psicològiques per jugar”, va declarar el mateix Deschamps. Escortat per Philippe Tournon, del servei de premsa de l’equip de França, i després d’haver matisat que “s’ha de deixar treballar la justícia” -fent referència al cas del sextape de Valbuena-, el seleccionador francès es va negar a contestar cap pregunta relacionada amb aquest tema tot i la insistència dels periodistes presents a la sala.

Per què Begiristain no va fitxar Benzema?

El Barça va seguir durant molt de temps el jove Karim Benzema, un futbolista que havia impressionat la direcció esportiva que dirigia Txiki Begiristain en les seves actuacions a l’Olympique de Lió, algunes contra el mateix Barça de Pep Guardiola. Els informes que es tenien al Camp Nou eren bons, i molts a Can Barça apostaven per incorporar el jove davanter. Entre ells hi havia l’aleshores directiu Albert Perrín, que li va plantejar la situació a Txiki. La resposta del basc va ser clara, després d’haver parlat dues vegades amb el mateix jugador per temptejar el fitxatge. “No et mira a la cara quan parles amb ell, no està centrat, a la llarga ens portaria problemes”, va contestar Begiristain. Ningú discutia la seva qualitat, però el secretari tècnic va intuir que el caràcter del francès acabaria portant problemes en un club com el Barça. Dilluns Txiki i Perrín van sopar junts a Sevilla i va sortir el nom de Benzema. “Que et vaig dir?”, va dir-li l’actual secretari tècnic del City a Perrín.

stats