Esports 28/05/2019

L'Espanyol, sorprès i pendent de si Rubi accepta una oferta econòmica molt important del Betis

Els agents del tècnic són a Sevilla, on podrien negociar amb el conjunt andalús

Roger Requena
3 min
Gràcies, Rubi. Gràcies, Òscar

BarcelonaNi Borja Iglesias ni Mario Hermoso ni Marc Roca. El primer maldecap que ha d'afrontar en aquest mercat estiuenc l'Espanyol és el de Joan Francesc Ferrer, 'Rubi'. De forma totalment inesperada per al club, i només deu dies després de la classificació europea, el tècnic ha donat permís als seus agents per reunir-se amb el Betis, que segons ha pogut saber l'ARA són a Sevilla per escoltar una oferta econòmica molt important per al tècnic maresmenc. Les xifres que li ofereixen s'apropen als tres milions d'euros anuals amb un contracte de tres anys. Rubi és la gran prioritat del tècnic per la pròxima temporada. Les posicions de les dues parts s'han aproximat després dels primers contactes, segons expliquen mitjans sevillans. De moment, però, ni el tècnic ni el conjunt andalús han informat l'Espanyol d'aquest moviment, que ha agafat per sorpresa l'entitat blanc-i-blava.

L'estiu passat Rubi va fitxar per l'Espanyol, procedent de l'Osca, i va firmar per dues temporades, fins al 2020. Fa unes setmanes, l'Espanyol va oferir al tècnic una millora de contracte que encara no ha tingut resposta. En el mateix moment, el Betis es va posar en contacte amb el tècnic, quelcom que podria denunciar l'Espanyol, ja que Rubi té contracte en vigor amb ells i no els van informar. El maresmenc té una clàusula assumible per al Betis, que busca un entrenador per liderar el seu nou projecte després d'acomiadar Quique Setién. La temporada de Rubi no ha passat desapercebuda per aquest conjunt, que busca un relleu que no s'allunyi gaire de la línia futbolística de Setién. Ara, la decisió és per al tècnic, que ha de decidir si aposta per l'oferta del Betis o per seguir a l'Espanyol, que està estudiant si presentar una nova oferta superior a la que va plantejar al tècnic fa unes setmanes.

Els rumors d'aquesta operació van començar a Sevilla diumenge passat. Si bé en un principi es van considerar poc probables, en les últimes hores han anat agafant importància, especialment després que s'hagi confirmat la presència dels agents del tècnic a la capital andalusa. Els dirigents de l'Espanyol han intentat demanar explicacions a Rubi, que es remet als seus agents. Des de l'Espanyol no tenen constància de cap signe de malestar per part del maresmenc, especialment després d'una temporada on sempre, des de la direcció de l'entitat, li han mostrat el seu suport més absolut, especialment en els moments més delicats –durant la ratxa de 9 derrotes en 10 partits, el seu càrrec no va perillar.

A l'espera que el tècnic es posicioni, fet que demanen tots dos clubs, sembla que l'únic motiu que pot decantar la balança a favor del Betis és econòmic, ja que encara que la temporada vinent l'Espanyol disputarà l'Europa League i el Betis no, els andalusos disposen d'un múscul econòmic més potent a hores d'ara. A més, Rubi considera l'Espanyol casa seva. En cas que Rubi marxi, no es descarta que David Gallego pugui assumir el relleu, com ja va fer en els últims cinc partits de la temporada 2017-18. Aquest dilluns, l'Espanyol va informar que el de Súria seguiria sent el tècnic escollit per liderar el filial una temporada més, però Gallego, que interessa a altres clubs de categories superiors, només seguiria si és per dirigir el primer equip. El tècnic del filial, amb tot, no serà l'única opció si es confirma el comiat d'un Rubi que, es quedi o no, veurà com la seva imatge a l'Espanyol haurà quedat molt tocada tant de cara als aficionats com als jugadors.

Suspès l'amistós davant el Paris Saint-Germain

En clau pretemporada, l'Espanyol ha confirmat el que ja era un secret a veus després de la classificació europea: s'ha suspès l'amistós contra el París Saint-Germain, programat per al 30 de juliol a la localitat de Suzhou (Xina), ha quedat suspès a causa de la nova configuració de la pretemporada.

El club preveia diferents escenaris –en funció de la classificació final a la Lliga– i, definitivament, ha hagut de modificar algunes dates. Cal recordar que la plantilla tornarà a l'activitat el 3 de juliol. El cos tècnic ha planificat per als tres primers dies proves mèdiques al matí i sessió d'entrenament a la tarda. Per al dissabte 6 de juliol està prevista una doble sessió a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

Després d'aquests primers dies de treball, l'Espanyol iniciarà una estada a Torremirona, a Navata (Alt Empordà), del 8 al 17 de juliol. Per a aquell mateix dimecres està planificada la disputa del primer amistós. El segon partit de preparació tindrà lloc el 20 de juliol. Tots dos rivals estan per definir.

Després d'aquesta fase inicial de pretemporada, l'equip blanc-i-blau prepararà la primera eliminatòria de l'Europa League, que es jugarà a meitats de la setmana posterior. El rival es coneixerà en el sorteig que se celebrarà el ---19 de juny.

stats