FÓRMULA 1
Esports 14/10/2014

El pare de Bianchi diu que els metges parlen de "miracle": "Ningú mai havia sobreviscut a un accident tan greu"

Philippe Bianchi assegura a 'La Gazzetta dello Sport' que en una setmana la vida de la seva família "ha quedat destruïda"

Efe
2 min
Max Chilton, company de Bianchi a l'equip Marussia, va tenir un record per el pilot francès al circuit de Sotxi / VALDRIN XHEMAJ / AFP

RomaEl pare del pilot francès Jules Bianchi, Philippe Bianchi, ha assegurat aquest dimarts a 'La Gazzetta dello Sport' que el seu fill, que està greu però estable després de l'accident que va patir al Gran Premi del Japó. "No es rendeix", ha dit i s'ha mostrat confiat en què sortirà vencedor de "la carrera més important".

Philippe Bianchi s'ha mostrat esperançat des l'hospital de Yokkaichi, a la ciutat japonesa de Mie, on el pilot està ingressat des del passat 5 d'octubre, quan va ser operat de greus lesions al cap després de xocar amb violència contra una grua que retirava un altre vehicle accidentat. Segons el diari italià, el pare del pilot ha comentat que els metges parlen de "miracle" i diuen que "ningú mai havia sobreviscut a un accident tan greu".

També ha dit que el seu fisioterapeuta personal, Andrea Ferrari, insisteix que "si hi ha algú que pot aconseguir-ho, és Jules, amb la seva força de voluntat". Ha explicat que els metges "no es pronuncien", perquè no saben com evolucionarà el gran dany que va ocasionar l'impacte.

A l'hospital, Philippe Bianchi ha dit que està "vivint un malson", no només per la situació del seu fill sinó també pels problemes en comunicar-se amb els metges. "Encara que són excepcionals i molt amables, no saben respondre les meves preguntes, tot i que diuen que saben anglès", s'ha queixat. Tot i això, s'ha mostrat confiat en el tractament mèdic que està rebent el seu fill, i ha destacat que el neurocirurgià Alessandro Frati ha dit que "Jules no hagués rebut un tractament millor a Itàlia". "És molt dur. En una setmana la vida de la nostra família ha quedat destruïda", ha lamentat. El pare de Bianchi espera poder traslladar al seu fill a Tòquio, "on tot serà una mica més fàcil", cosa que només passarà quan l'estat de salut millori.

Schumacher, la referència

Per mantenir l'esperança, el pare de Jules Bianchi ha assegurat que tenen com a referent Michael Schumacher. "També amb Schumacher van passar mesos abans que sortís del coma, i ara he llegit que fins i tot el president de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA), Jean Todt, s'espera que pugui tenir una vida gairebé normal. Espero poder dir el mateix algun dia", ha declarat. Philippe Bianchi ha agraït el suport dels pilots, l'equip i els seguidors, i ha assegurat haver rebut missatges d'ànim i afecte de "moltíssima gent", com ara Alonso, Massa, Hamilton, Rossi, Márquez i altres pilots de MotoGP.

stats