GIMNÀSTICA

L'estrella dels Jocs de Rio Simone Biles respon als 'hackers' que la vinculaven al dopatge

La gimnasta pren un medicament prohibit amb permís de l'Agència Mundial Antidopatge perquè té TDAH

Simone Biles ha sortit al pas de les informacions aparegudes aquesta setmana per desacreditar-la i vincular-la al món del dopatge. La gimnasta de 19 anys, un dels noms propis dels Jocs Olímpics de Rio, amb quatre medalles d'or i una de bronze, va aparèixer en un llistat que van donar a conèixer uns 'hackers' i que demostraven que la nord-americana estava inclosa entre una sèrie d'esportistes amb permís per usar amb fins terapèutics medicaments prohibits.

L'Agència Mundial Antidopatge (AMA) va admetre dimarts que havia sigut víctima d'un atac informàtic - va acusar el grup rus Tsar Team, conegut com a Fancy Bear- en el qual es va accedir a la base de dades del Sistema d'Administració i Gestió de l'Antidopatge (ADAMS). Entre els esportistes que hi van aparèixer hi havia també les tenistes Serena i Venus Williams i la jugadora de bàsquet Elena Delle Donne, entre d'altres. 

"Tinc TDAH (Trastorn per Dèficit d'Atenció amb Hiperactivitat) i medicar-me per això no és una cosa per la qual estar avergonyida o per témer que la gent ho sàpiga", ha dit Biles a les xarxes socials.

L'AMA va incloure l'americana en el programa d'Exempcions d'Ús Terapèutic, després de presentar la "documentació adequada", segons va explicar el president de la Federació Americana de Gimnàstica, Steve Penny, que va assegurar que no hi havia cap tipus d'"infracció" en el cas Biles. 

"Tinc TDAH des que era una nena. Sisplau, heu de saber que estic a favor del joc net, que sempre he seguit les regles i que seguiré fent-ho perquè el joc net és decisiu per a l'esport i és alhora molt important per a mi", ha afegit Biles.