VELA
Esports 15/06/2018

L'espectacle dels catamarans voladors s'instal·la a Barcelona

La platja de la Barceloneta acull fins diumenge les Extreme Sailing Series, la F1 de l'aigua

Natalia Arroyo
2 min

BARCELONALa platja de la Barceloneta està acollint des de dijous i fins diumenge les Extreme Sailing Series, una competició espectacular de vela extrema, coneguda com la Fórmula 1 de l'aigua. La prova a Barcelona és la tercera del circuit mundial, després del pas per Masqat (Oman) i Riva de Garda (Itàlia), i la segona edició seguida que acull la ciutat, que ja va estrenar-se amb els catamarans voladors GC32 l'any passat. Durant quatre dies els espectadors podran assistir gratuïtament a l'esdeveniment, situat a la plaça dels Vents, a tocar de l'Hotel W i del port esportiu Marina Vela, i gaudir d'unes regates àgils i emocionants que es poden seguir a pocs metres de la platja. "És una bona oportunitat d'acostar l'esport de la vela a la ciutadania", deia a la presentació la comissionada d'Esports de Barcelona, Marta Carranza. El format és trepidant. Durant tres hores, entre les 15 h i les 18 h, els set equips participants combaten en diferents regates, que duren entre 10 i 15 minuts, per acumular puntuació. El catamarà guanyador rep dotze punts. L'última regata de diumenge té bonificació extra i és una oportunitat per corregir la classificació. Després de les dues primeres proves del Mundial, lidera la taula la tripulació danesa SAP Extreme Sailing Team, seguida dels suïssos 'Alinghi' i 'Oman Air'.

Els catamarans voladors GC32 són embarcacions lleugeres de 10 metres, equipats amb hidroales i fabricats en fibra de carboni, que llisquen sobre el mar a més de 35 nusos (més de 70 quilòmetres per hora). Com que en alguns moments gairebé ni contacten amb l'aigua, se'ls anomena voladors. A la prova de Barcelona hi participa com a convidada l'embarcació local 'Spanish Impulse'. El seu patró, el càntabre Diego Botín, admetia dijous que utilitzaran l'experiència "per aprendre i preparar les campanyes olímpiques", el gran objectiu de l'equip. Tòquio 2020 és a l'horitzó dels espanyols, que reconeixien que arribaven curts de preparació.

Viure l'experiència des de dins

Una de les particularitats de les Extreme Sailing Series és que ofereixen al públic una oportunitat única de viure, des de dins, l'acció de la competició. "Cap altre esport et permet aquesta experiència", presumeixen des de l'organització. La tripulació de cada catamarà la conformen sis persones: cinc membres de l'equip i un convidat VIP. El preu del paquet va dels 300 als 850 euros. L'ARA va tenir l'oportunitat de navegar –estant entre els tripulants– a bord de l'embarcació suïssa 'Alinghi', que justament va guanyar la primera mànega de la jornada inaugural.

stats