BÀDMINTON
Esports 16/08/2015

L'himne espanyol amb la lletra de Pemán, utilitzat per Primo de Rivera i Franco, al Mundial de bàdminton

Carolina Marin ha guanyat per segon any el títol a Jakarta i l'organització del campionat s'ha equivocat i ha fet sonar al pavelló una versió de l'himne espanyol amb una lletra encarregada per Primo de Rivera l'any 1928

Ara
1 min

BarcelonaLa jugadora de bàdminton Carolina Marin ha aconseguit aquest diumenge a Jakarta (Indonèsia) proclamar-se campiona del món per segon any consecutiu. Al podi, la jugadora de Huelva ha vist com sonava un himne espanyol amb lletra per celebrar el seu triomf. Es tracta de la versió que va encarregar Primo de Rivera l'any 1928 a José María Pemán.

No és el primer cop que els esportistes estatals celebren algun títol amb un himne espanyol diferent. Així, Alberto Contador, al Giro d'Itàlia del 2011, també va escoltar la versió de Pemán, mentre que, aquell mateix any, l'equip espanyol de waterpolo va guanyar en la final Iugoslàvia (4-2) al Japó i va haver de taral·larejar l'himne espanyol perquè a causa d'un error tècnic no va sonar per megafonia.

Per últim, l'any 2003, en l'acte d'inauguració de la Copa Davis a Austràlia, un trompetista va entonar l'himne de Riego, el de la República espanyola.

stats