MOTOCICLISME
Esports 20/02/2015

Els catalans, protagonistes del Mundial de Superbikes

Dos catalans i un equip dirigit per catalans aspiren a fer un bon paper en el Mundial de superbikes, que arrenca aquest cap de setmana

Nuria García
2 min
L'equip KRT, el dia de la seva presentació a Barcelona / PROVEC

BarcelonaAquest cap de setmana arrenca al circuit de Phillip Island el Mundial de superbikes. Un campionat del món en què els catalans aspiren a ser els grans protagonistes. Dos pilots i un equip dirigit per gent de casa comencen una nova temporada amb la intenció de millorar l'anterior.

El 'team manager' del Kawasaki Racing Team (KRT) és el santcugatenc Guim Roda. "L'any 2013 vam guanyar el títol i l'any passat vam ser segons. Hem consolidat el projecte amb Kawasaki i estem molt contents de tenir la seva confiança", indica Roda. L'equip tindrà com a pilots Tom Sykes (que l'any passat va lluitar pel títol fins a l'última cursa) i Jonathan Rea i, si tot va bé, Sykes tornarà a ser un dels candidats al títol. "Els temps són bastant prometedors i el caràcter i el comportament de la moto és una agradable sorpresa", explica el britànic.

El seu màxim rival la temporada passada, el francès Sylvain Guintoli, ha deixat la potent Aprilia de l'any passat per l'Honda i, per tant, a priori, Sykes podria tenir un petit avantatge respecte del francès.

El debut de Jordi Torres

Pel que fa als pilots catalans, qui sembla que també té opcions de lluitar pel podi és Jordi Torres. El rubinenc ha decidit fer el pas i deixar el Mundial de moto2 per fer el salt al de Superbikes de la mà de l'equip Aprilia Racing Team-Red Devil, que fa parella amb Leon Haslam. Segons el que s'ha vist en els entrenaments de pretemporada, sembla que el canvi li ha anat bé, ja que ha acabat amb el tercer millor registre. "Formar part d'un equip que ha guanyat tant en Superbikes és una garantia. Hauré d'esforçar-me i aprofitar al màxim aquesta oportunitat", reconeix el pilot, que afegeix: "Aquest any tot és nou. La moto, l'equip, la categoria... i també molts circuits". El rubinenc diu que "està impacient" perquè comenci l'acció aquest cap de setmana.

També debuta aquest any en el Mundial Nico Terol, que també ha canviat el Mundial de moto2 per aquest. El d'Alcoi, abans de començar, diu que està "content" perquè s'ha fet "una bona feina". "El 'feeling' amb la moto és bo, l'equip ha treballat molt bé", indica.

El pilot de Palma de Mallorca David Salom afronta la seva cinquena temporada en aquesta categoria, i el manresà Toni Elias també repeteix. El pilot català, però, no prendrà part en aquesta primera cursa inaugural –tampoc ha participat en els tests de pretemporada– per culpa dels problemes econòmics del seu equip, tot i que espera que se solucionin aviat i pugui reenganxar-se al Mundial.

stats