Ciclisme
Esports 09/02/2011

José Joaquín Rojas trenca la sequera a Deià

El velocista murcià de l'equip Movistar ha aconseguit imposar-se a l'esprint d'unes cinquanta unitats una nova jornada de mitja jornada a la Challenge de Mallorca

Albert Rabadan
1 min
José Joaquín Rojas (esquerra), guanyador a Deià

BarcelonaEs diu que un esprintador, com un davanter, viu de la confiança. Una cosa que havia perdut José Joaquín Rojas (Movistar), considerat com l'home ràpid amb més projecció del panorama espanyol en els últims anys. Tot i la seva joventut, 25 anys, el seu rendiment semblava estancat i no guanyava des de l'agost de 2009, al Tour de l'Ain francès. Ho ha tornat a fer avui, al Trofeu Deià, el quart de la Challenge de Mallorca 2011.

El terreny trencacames ha propiciat una primera escapada en què hi destacava Philippe Gilbert, però el veritable perill ha arribat a l'últim port del dia, en el qual el colombià Fabio Duarte (Geox-TMC) ha creat diverses alternatives amb els seus atacs. L'han acompanyat el neoprofessional castellonenc Víctor Cabedo (Orbea) i posteriorment els perillosos corredors d'HTC Peter Velits i Tejay Van Garderen.

El reagrupament, però, ha acabat facilitant una reduïda arribada massiva, a on Rojas ha pogut demostrar la seva velocitat en jornades dures i firmar la tercera victòria de l'any pel nou Movistar Team. Fränk Schleck (Leopard-Trek) ha entrat al grup capdavanter, Xavier Tondo (Movistar) ha acabat cedint quaranta-tres segons i Joaquim Rodríguez (Katiuixa) ha arribat a 4:30, en norantena posició.

Trofeu Deià (143km): 1r José Joaquín Rojas (Movistar Team) 3h18'59”, 2n Gorka Izagirre (Euskaltel-Euskadi) m.t., 3r Juan José Cobo (Geox-TMC) m.t., 4t Sebastian Langeveld (Rabobank) m.t., 5è Tony Martin (HTC-Highroad) m.t.

stats