Ciclisme
Esports Ciclisme 22/05/2022

Ciccone deixa Antonio Pedrero sense paradís al Giro

L'escalador italià s'imposa en una etapa sense canvis a la general en què el terrassenc acaba tercer

2 min
Ciccone s'ha imposat a l'etapa del Giro a la Vall d'Aosta

BarcelonaPassen els anys, però els escaladors segueixen emocionant. Convertits en una rara avis en un ciclisme en ocasions massa calculador, massa encadenat al big data, els escaladors somien amb volar lliures. Homes com Giulio Ciccone, que després de passar-se totes les primeres etapes del Giro d’Itàlia protegint el liderat a la general de l’andalús Juanpe López (Trek-Segafredo), va aprofitar la primera oportunitat en què ja podia anar a la seva per guanyar en solitari la quinzena etapa, disputada entre Rivarolo Canavese i Cogne, de 177 km. Aquesta és la tercera victòria d’etapa al Giro per a Ciccone, que també va ser el rei de la muntanya en l’edició de l’any 2018. L’etapa del Parc Nacional del Gran Paradís va servir per confirmar Ciccone com un dels ciclistes que serveix per recuperar l’orgull dels italians, orfes de grans estrelles. Una etapa bonica, tot i que no va moure res a la general, en què Richard Carapaz (Ineos) segueix primer.

Malgrat que els paratges de la Vall d’Aosta eren un territori ideal per als atacs, els favorits van semblar pactar deixar-ho tot per a l'última setmana, en què els Alps seguiran sent protagonistes en aquesta edició del Giro amb tanta muntanya. I ho va aprofitar el ciclista de Chieti, de 27 anys, que va fer en solitari els últims 19 km. 

Pedrero, tercer

La segona plaça va ser per a un altre escalador, el colombià Santiago Buitrago (Bahrain Victorious), a 1:31 minuts, i tercer va entrar el ciclista de Terrassa Antonio Pedrero (Movistar), a més de dos minuts. Pedrero, fill de ciclista professional, sempre rendeix bé al Giro, on va ser el gregari de luxe de Richard Carapaz quan l’equatorià va imposar-se a la general el 2019 amb l’equip Movistar. Aquest any, amb el veterà Alejandro Valverde participant per últim cop al Giro, Pedrero sabia que tenia permís del seu equip, el Movistar, per atacar en etapes com aquesta. I va saber encertar amb l’escapada del dia. Però l’atac de Ciccone va ser massa per a ell. Per a Pedrero i per a tothom, de fet. El grup de favorits va arribar a gairebé vuit minuts del guanyador d’una etapa dura amb tres ports en què Carapaz va patir una caiguda i problemes mecànics. Res greu. L’equatorià segueix primer i treu 9 segons a l’australià Jai Hindley (Bora) i 32 al portuguès Joao Almeida (UAE Emirates), mentre que Mikel Landa és quart a 1:01 minuts.

El Giro descansarà aquest dilluns per encarar ja la seva última setmana, amb Carapaz com a favorit per arribar a Verona vestit de rosa però conscient que no es pot relaxar, ja que Hindley sempre roda bé a les carreteres italianes. El 2020, de fet, ja va quedar-se a un pam de la glòria quan va ser segon a la general, superat només pel britànic Tao Geoghegan Hart, que va pispar-li el liderat en l'última etapa.

stats