Jocs Olímpics 2020
Esports 08/09/2013

Les cinc pífies de la candidatura de Madrid 2020

La capital espanyola queda eliminada a la primera votació d'una elecció que acaba guanyant Tòquio

Ara
1 min
Ana Botella i Alejandro Blanco

Barcelona1. Nivell d'anglès. Ana Botella, alcaldessa de Madrid, té una relliscada a la roda de premsa de presentació de la candidatura de Madrid als Jocs Olímpics del 2020. Preguntada pel periodista Steven Wigth (Associated Press) sobre l'atur, la política madrilenya respon lloant les infraestructures de les quals ja gaudeix la ciutat de cara a l'esdeveniment olímpic.

2. Recompte equivocat. La candidatura espanyola filtra als mitjans de comunicació que és la gran favorita i que té assegurats 50 dels 98 vots dels membres del COI. En canvi, les cases d'apostes internacionals mantenen Tòquio com a opció més clara.

3. Ajuda divina. Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), assegura en una entrevista a 'El Mundo' que "Déu ho sap tot de Madrid 2020 perquè sap com és d'important per a Espanya. Tant de bo il·lumini els que voten: 'Ajuda una miqueta aquest país, que tant ha fet'. Déu va amb Madrid, no en tinc cap dubte. És de justícia que ens donin els Jocs. De justícia divina".

4. Presentació deficient. El discurs centrat en l'austeritat i la gran quantitat d'infraestructures ja construïdes no convenç els membres del COI. El missatge contra el dopatge tampoc transmet la contundència esperada.

5. Avaria elèctrica. Durant la presentació de la candidatura de Madrid 2020, una avaria elèctrica impedeix que continuïn els discursos dels representants espanyols des de l'exterior.

stats