ESPORTS
Esports 31/12/2015

Les 10 cites esportives del cap de setmana

Futbol, bàsquet, atletisme, motor, tenis... el cap de setmana arriba farcit d'esdeveniments esportius

Martí Molina
4 min
Messi, durant un dels últims derbis entre el Barça i l'Espanyol / PERE VIRGILI

BarcelonaEn aquest cap de setmana llarg de Cap d'Any, la competició esportiva no s'atura. Aquestes són les deu cites més destacades:

1. El derbi, la cita més destacada a Primera Divisió

El Barça ha tancat el 2015 com a líder de Primera i afronta el primer partit del 2016 contra un Espanyol irregular que va canviar fa poques setmanes d'entrenador. Una cita de màxima exigència que servirà als blaugranes per demostrar que segueixen en forma i que pot servir de revàlida als blanc-i-blaus (dissabte 2, 16 h, C+ Liga).

2. Benítez se la juga a Mestalla

Benítez mirant el rellotge abans del clàssic.

L'altre partit calent d'aquesta jornada d'any nou és el que enfrontarà el València i el Reial Madrid. Un duel entre dos equips amb dinàmica similar, amb dubtes i inestabilitat a les banquetes. Fa poc, Gary Neville va rellevar Nuno com a tècnic valencianista, però els resultats no acaben d'arribar. A Madrid, Rafa Benítez està a la corda fluixa i qualsevol ensopegada pot desencadenar en la seva destitució (diumenge 3, 20.30 h, C+ Partidazo).

3. Partit clau per al Llagostera, a Segona

A Segona Divisió es reprèn el futbol després de l'aturada nadalenca. D'entre els partits en joc, destaca el del Llagostera, que juga contra l'Almeria. Els homes d'Oriol Alsina, en zona de descens, s'enfronten al cuer de la classificació en un partit importantíssim per poder agafar aire a la divisió de plata (diumenge 3, 17 h). D'altra banda, el Nàstic, que ocupa posicions de 'play-off', té un duel de la zona alta amb l'Osasuna (dissabte 2, 18 h), mentre que el Girona mirarà de trencar la mala ratxa a casa contra el Valladolid (dilluns 4, 20.30 h). Tots els partits els transmet C+ Liga.

4. A la Premier, partits teòricament assequibles per als líders

Després del 'boxing day' i de la jornada intrasetmanal, a Anglaterra segueix rodant la pilota. La Premier arriba a la 20a jornada (primer partit de la segona volta) amb duels teòricament assequibles per als líders. L'Arsenal rep el Newcastle i el Leicester juga a casa amb el Bourmemeouth (dissabte 2, 16 h). El mateix dia i a la mateixa hora, el Manchester United rep el Swansea en un duel amb la mirada fixada a la banqueta dels 'red devils', on Louis van Gaal segueix a la corda fluixa i una derrota podria provocar la seva destitució.

5. Arrenca el Dakar 2016

Joan Barreda, un dels aspirants a guanyar el Dakar 2016 / HONDA HRC

Any nou, Dakar nou. El raid més dur del món comença oficialment el dissabte 2 de gener amb el pròleg, que serveix per donar l'ordre de sortida del dia després, però la primera etapa és el dia 3. La prova segueix farcida de pilots catalans, com Nani Roma, Joan Barreda, Albert Llovera o Laia Sanz. I amb la baixa de Marc Coma, que ha deixat les dues rodes per dedicar-se a la direcció esportiva del Dakar. Com és habitual, l'ARA farà un seguiment jornada a jornada de la prova, que transcorre per terres sud-americanes.

6. Els salts d'esquí de Garmisch-Partenkirchen

El noruec Anders Jacobsen, saltant el dia 1 de gener a Garmisch-Partenkirchen

Dia d'any nou, dia del tradicional concert de la Filharmònica de Viena i dels salts d'esquí. El divendres 1 de gener se celebra a la localitat bavaresa de Garmisch-Partenkirchen la segona prova dels Quatre Trampolins, una de les més prestigioses de l'especialitat. Els salts d'esquí seguiran el diumenge 3, amb la tercera prova de la competició, que es farà a la localitat austríaca d'Innsbruck.

7. Carrusel de la Lliga Endesa de bàsquet el diumenge 3

El bàsquet tampoc s'atura i celebra l'any nou amb un carrusel de partits previstos per al diumenge 3. La catorzena jornada de la Lliga Endesa comença al migdia, amb el partit entre el Barça Lassa i el Movistar Estudiantes (13 h). A la mateixa hora, el Fiatc Joventut rep la visita de l'Ucam Múrcia. Mentre que l'ICL Manresa juga a Guipúscoa (18 h). Un dels partits més destacats de la jornada és el Laboral Kutxa - Reial Madrid (18 h, TDP).

8. Prova de foc per al Catgas Santa Coloma

Cursa dels Nassos / Ajuntament de Barcelona

A la lliga de futbol sala, el Catgas E. Santa Coloma té un dels partits més complicats del cap de setmana. Els colomencs, en zona de 'play-off', reben la visita d'ElPozo Múrcia, tercer (diumenge 3, 13 h, Teledeporte). L'altre enfrontament amb participació catalana és el Jumilla - Barça Lassa. Els blaugranes, segons a la taula, visiten la pista del cuer (dissabte 2, 19.30 h, Esport 3).

9. La temporada de tenis comença a Abu Dhabi

Alguns dels millors tenistes del món encetaran el 2016 amb el tradicional torneig d'exhibició d'Abu Dhabi, competició que comença aquest 31 de desembre i s'acaba el diumenge 2. D'entre els jugadors, destaquen els noms de Rafa Nadal i David Ferrer, a més del suís Stan Wawrinka o el francès Jo-Wilfried Tsonga. Els que no hi seran, aquest any, seran l'escocès Andy Murray i el serbi Novak Djokovic.

10. La Sant Silvestre, la cursa per excel·lència de Cap d'Any

L'esport amateur també té cabuda en aquest cap de setmana, especialment aquest 31 de desembre, dia que se celebra la tradicional cursa de Sant Silvestre. A diferents localitats de Catalunya es disputa la prova, que combina esportistes d'elit amb corredors amateurs que volen fer una mica d'esport abans de les dotze campanades. A Barcelona, a la Cursa dels Nassos, destaquen alguns corredors com l'atleta olímpic Ayad Lamdassem, que acredita una marca de 28,09 als 10 km i és el principal favorit. Un altre dels noms destacats és el de Carles Castillejo, quatre cops guanyador.

stats