HANDBOL
Esports 24/02/2020

Les claus de la classificació del Barça per als quarts de final de la Lliga de Campions

L'equip de Xavi Pascual goleja el Celje i assegura matemàticament el liderat de grup en la lligueta de la màxima competició continental

Gonzalo Romero
3 min
Aron Pálmarsson intenta fer una trajectòria a porteria contra el Celje

BarcelonaEl Barça d'handbol va aconseguir diumenge el primer gran objectiu de la temporada amb la classificació per als quarts de final de la Lliga de Campions. La victòria solvent a la pista del Celje (25-37) va donar-li matemàticament el liderat del grup a falta de la que, en principi, havia de ser la jornada decisiva, amb la visita del Pick Szeged al Palau Blaugrana. Hi ha tres detalls del partit d'aquesta setmana que destaquen especialment.

1. Tota la plantilla, de nou

El Barça va tancar matemàticament la fase de grups de la competició continental amb la infermeria buida. L'equip va recuperar els dos jugadors amb molèsties físiques de la plantilla, Aleix Gómez i Luka Cindric. L'extrem dret torna a acompanyar Víctor Tomás a la cantonada després de rebre l'alta per la lesió fibril·lar al recte anterior de la cama dreta que va patir en el partit de Lliga Asobal contra el Bidasoa d'Irun. Mamadou Diocou va ser el seu substitut –amb bones sensacions– durant la baixa.

Cindric directament va debutar diumenge en la segona volta de la temporada. La seva miositis muscular l'ha deixat KO des dels últims partits de l'Europeu de seleccions. No va poder competir amb normalitat durant les semifinals i la final amb Croàcia. Tornarà a la dinàmica del Barça sense urgències. Aquesta setmana contra el Celje va tenir minuts en la segona part per donar joc i signar un gol de rosca invertida. De moment, s'aparca la carpeta de contratemps al Palau Blaugrana.

Els jugadors del Barça celebren la victòria a la pista del Celje

2. El millor atac d'Europa

El conjunt de Xavi Pascual arribarà al doble partit de quarts amb el millor atac de tota la competició. Suma un total de 455 gols en 13 jornades (mitjana de 35 gols). Ni el Veszprém (416), ni el París Saint-Germain (407) ni el Kiel (407) s'acosten a les estadístiques dels blaugranes, que han afinat el seu pla de joc.

Treuen petroli de les transicions i són cada vegada més corals en les situacions estàtiques. Posen el focus en el concepte, no els noms. Tots els jugadors de camp van veure porteria en l'última victòria a Eslovènia. Només un (Raúl Entrerríos) va signar un percentatge d'encert inferior al 50% i un total de cinc més van deixar la pista amb un 100% d'efectivitat, més en la línia del 73% de l'estadística general. El seu handbol funciona.

3. El moment Dolenec

Jure Dolenec va ser un dels protagonistes en l'escenari de les individualitats. L'internacional de la ciutat eslovena de Kranj va ser nomenat millor lateral dret del cap de setmana a la Lliga de Campions (7 gols de 9 llançaments, inclòs un 5/5 en penals). L'efemèride confirma el seu gran moment. És la seva temporada. Ha fet un pas endavant després d'un 2019 molt irregular. El binomi amb Dika Mem comença a ser perillós. Xavi Pascual ha trobat la fórmula encertada amb la gestió dels minuts en funció de la situació al camp.

Dolenec encara no és fiable en defensa i això provoca que tingui més influència en el joc quan té canvi curt, quan les banquetes estan situades a la zona del lateral dret. Això permet que pugui fer canvi atac-defensa, l'allibera del treball en camp propi i li deixa marge per arribar fresc a les possessions ofensives. La presència continuada li ha generat confiança, i la confiança, rendiment. L'esport és una cadena.

stats