WATERPOLO
Esports 20/04/2018

El CN Sabadell Astralpool busca la seva cinquena Eurolliga

Les sabadellenques s'enfrontaran a la final al conjunt amfitrió, el Kinef Kírixi

Albert Nadal
2 min
El CN Sabadell Astralpool guanya l'UVSE de Budapest i jugarà la final de l'Eurolliga

BarcelonaEl CN Sabadell Astralpool va guanyar ahir amb claredat (17-8) l’UVSE de Budapest i disputarà avui (13 h / Esport3) la final de l’Eurolliga femenina de waterpolo contra el conjunt amfitrió i vigent campió, el Kinef Kírixi, que va derrotar per un ajustat 13 a 14 l’Ekipe Orizzonte de Catània en l’altra semifinal d’ahir. En cas d’imposar-se a la final, les sabadellenques alçarien la seva cinquena Eurolliga, que se sumaria a les quatre anteriors guanyades els anys 2011, 2013, 2014 i 2016, que fan que el CN Sabadell Astralpool sigui el segon conjunt més llorejat de la competició després de l’Ekipe Orizzonte, que en té vuit (l’última el 2008) i que aquest any només podrà aspirar a guanyar el bronze si derrota l’UVSE de Budapest en el partit per al tercer i quart lloc, que es disputarà avui (11.30 h) abans de la final.

El CN Sabadell Astralpool va ser el clar dominador del partit d’ahir. Les hongareses només van plantar cara durant el primer quart, que va acabar amb empat (4-4). A partir del segon quart les sabadellenques van encarrilar el duel i es van imposar en tots els parcials (5-2, 3-1 i 5-1) capitanejades per l’encert anotador de Judith Forca i de Bea Ortiz, que van acabar el partit amb cinc gols totes dues. Van completar la golejada Gisela Farré (2), Anna Espar, Maica García, Pilar Peña, Olga Domènech i Kiley Neushul. El tècnic vallesà, David Palma, afrontarà la seva primera final de l’Eurolliga com a tècnic en solitari després que aquesta temporada es fes càrrec de l’equip en substitució de Nani Guiu. “Al segon quart hem trencat el partit. Ens hem mostrat molt segures en defensa i, gràcies a això, hem pogut tenir avantatge al marcador”, va valorar Palma després del partit.

Una segona oportunitat a Kírixi

La temporada passada les sabadellenques van caure a les semifinals contra l’Olympiacos grec a la tanda de penals de la final four, que també es va disputar a Kírixi. Aquest any s’han pogut treure aquesta espineta clavada, ja que jugaran la final. El conjunt vallesà és el millor equip de waterpolo femení de l’última dècada i, en les últimes set edicions de l’Eurolliga, han aconseguit quatre títols, una plata i un bronze.

stats