COPA D'ÀFRICA
Esports 20/01/2012

Guinea Equatorial i el Gabon acullen una nova edició de la Copa d'Àfrica

Les seleccions de Guinea Equatorial i Líbia juguen el partit inaugural d'una Copa d'Àfrica amb un sol blaugrana i cap jugador de l'Espanyol

Toni Padilla
2 min
Un cartell promocional de la Copa d'Àfrica de futbol amb el president de Guinea Equatorial Teodoro Obiang

BarcelonaEls petits estats de Guinea Equatorial i el Gabon coorganitzen una nova edició de la Copa d'Àfrica 2012. Aquest dissabte, Guinea Equatorial obre la competició davant Líbia al nou estadi nacional de Bata.

Aquesta edició de la Copa compta amb la participació d'un sol jugador del Barça, Seydou Keita, i cap de l'Espanyol, ja que Romaric no ha estat seleccionat amb la Costa d'Ivori. La selecció de Mali jugarà al grup D, grup on juga una de les seleccions candidates al títol, Ghana. Guinea i la feble Botswana tanquen un grup que es juga dimarts, amb un Mali-Guinea per començar.

Ghana, la selecció que en la darrera edició del Mundial gairebé esdevé la primera selecció africana a arribar a les semifinals, és la gran favorita per la força del seu grup. Les estrelles, però, les aporta una Costa d'Ivori amb homes com Drogba, Touré Yaya o Kalou, però amb problemes a la defensa. Senegal fa por pels seus golejadores (Niang, Sow o Cissé) però no destaca pel seu bloc, i el Marroc sembla destinada a ser la defensora del futbol del Magrib amb un equip ple de talent al mig del camp.

Aquesta edició d'una Copa que es juga cada dos anys compta amb l'absència de moltes seleccions de renom, com la vigent campiona i selecció amb més títols, Egipte, o equips com Nigèria, Camerun, Algèria, Togo o Sud-àfrica.

Els grups:

Grup A: Guinea Equatorial, Líbia, el Senegal i Zàmbia

Grup B: Costa d'Ivori, Sudan, Burkina Faso i Angola

Grup C: el Gabon, Níger, Marroc i Tunísia

Grup D: Ghana, Botswana, Mali i Guinea

Els dos primers classificats de cada grup jugaran els quarts de final, que es jugaran el 4 i 5 de febrer. Les semifinals seran el 8 de febrer, i la final el dia 12 de febrer.

stats