14/09/2019

Coratge per prendre riscos

2 min
Jorge Lorenzo, al box

BarcelonaJorge Lorenzo està tenint un retorn a les curses d’allò més complicat. L’accident a finals de juny al traçat d’Assen, que el va fer estar apartat dels circuits durant quatre cites per una lesió a les vèrtebres, li està passant factura. Ara arriba al Circuit de Misano encara amb dolor però amb l’objectiu de millorar el catorzè lloc aconseguit a Silverstone, la cursa en què va tornar a pujar a l’Honda.

La seva primera temporada com a company de Marc Márquez no està sent gens fàcil. Quan es va presentar l’equip, es parlava del dream team, però un cop als circuits la realitat ha sigut ben diferent. Lorenzo no acaba de rodar còmode sobre la seva nova moto i això es tradueix en caigudes, que rebaixen encara més el grau de confiança, ja de per si baix, del mallorquí quan puja a l’Honda.

Però el cap de l’equip Repsol Honda, Alberto Puig, ha anat un pas més enllà. Franc i directe com acostuma a ser el barceloní, Puig ha assegurat al podcast Cambia el mapa!, de Dazn, que ara el pilot necessita “tornar a començar”. I tornar a començar, no a pilotar, no; tornar a començar a “prendre riscos i a pensar que en aquest ofici un es fa mal, que és part del joc”. “Jo no crec que el problema de Lorenzo sigui de tècnica, sinó de coratge i de voluntat. De voler posar-s’hi, de poder”, ha apuntat, i ha assegurat que el que cal és que el mallorquí “tingui ganes i motivació”.

A Misano, Lorenzo s’ha defensat negant que tingui problemes de motivació o de ganes i ha assegurat que els mals resultats que acumula amb l’Honda són producte de la ratxa de caigudes que acumula. “Les lesions tenen el 60-70% de la culpa de la situació”, ha dit el pilot mallorquí. La resta? El mallorquí apunta a la falta de confiança amb l’Honda. “Ningú pot dir que no ho he intentat o que no he pres riscos amb aquesta moto, perquè he tingut caigudes fortes. Crec que tot ve de les lesions. Sense lesions, no crec que hagués pogut guanyar curses però sí que hauria estat capaç d’acabar alguns cops al podi o al top 5 ”, ha afegit el pilot.

Cal veure com encara Jorge Lorenzo aquesta segona part de la temporada, començant per avui a Misano. Si les coses van bé, la confiança creixerà. I això serà la clau. En un esport, com bé diu Alberto Puig, en què cal assumir riscos (a totes les acreditacions dels Grans Premis tant de MotoGP com de Fórmula 1 l’organitzador de torn no es cansa de recordar-nos que els esports de motor són perillosos), més que les ganes, la confiança ho és tot. Sense confiança sobre la moto, la prudència guanya la partida per evitar lamentar caigudes greus. I més si cada cop que has tractat de fer un pas endavant, has acabat rodolant per terra i fent-te mal.

stats