BARÇA
Esports 15/06/2020

‘El cant dels ocells’ sonarà al Camp Nou interpretat per músics del Liceu per recordar les víctimes del covid-19

El Barça ha preparat diferents missatges per donar suport als seus jugadors

Ara
2 min
‘El cant dels ocells’ sonarà al Camp Nou interpretat per músics del Liceu per recordar les víctimes del covid-19

BarcelonaEl futbol tornarà aquest dimarts al Camp Nou sense públic a les graderies, però el Barça ha preparat un homenatge per a les persones que han estat víctimes del covid-19 i les seves famílies. Abans de l’inici del partit contra el Leganés, els jugadors, que portaran un braçal negre en senyal de dol, guardaran un minut de silenci especial mentre a través dels videomarcadors de l’estadi es podrà veure els músics del Gran Teatre del Liceu interpretant El cant dels ocells.

La peça està interpretada en el vídeo d’homenatge per tota la secció de violoncels de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, formada per nou músics, en la versió que el mateix Pau Casals va arranjar per a un grup d’aquest instrument. Per motius de seguretat, els músics no seran físicament a l’estadi i el que es veurà serà un vídeo dels intèrprets tocant la peça al terreny de joc en una gravació que va tenir lloc el dijous 10 de juny al Camp Nou, seguint tots els protocols sanitaris i de seguretat pertinents.

Accions per fomentar el suport als jugadors

Després de l’homenatge a les víctimes, la pilota prendrà el protagonisme en un Camp Nou sense públic a les graderies. El club ha explicat que es podrà sentir una versió del Cant del Barça, l’himne oficial blaugrana, cantada pels fans del Barça que han participat en l’acció que han dut a terme conjuntament el club i la companyia de comunicacions Viber. Aquesta empresa va convidar tota la seva comunitat a enregistrar-se en vídeo cantant l’himne a cappella, i amb tots els arxius rebuts s’ha fet un muntatge audiovisual que s’emetrà pels videomarcadors del Camp Nou.

Pel que fa a la graderia, a primera lateral hi haurà un mosaic fet amb fundes a les butaques buides en el qual s’hi llegirà el lema "Aquí juguem tots". Als córners del lateral de la primera graderia també hi haurà uns espais en els quals col·locaran pancartes i banderes amb missatges d’ànims i suport que cediran els membres de l’Espai d’Animació (al gol nord) i de les penyes (al gol sud). A més, darrere de les porteries s’hi estendran dues grans lones amb els missatges següents: "Més que un club" (gol nord) i "Aquí juguem tots" (gol sud).

Totes aquestes iniciatives seran visibles pels espectadors a través de la retransmissió televisiva, i des de casa es podrà escollir entre seguir el partit des d’una experiència més propera a la que viuran els jugadors –veient la graderia real amb les accions desplegades pel club i sense so ambient–, o bé una de més retocada, impulsada per la Lliga de Futbol Professional (LFP), en què un efecte virtual simularà la presència de públic blaugrana a l’estadi, al qual se li sumarà un so ambient de graderia de partit de futbol.

stats