12/04/2015

Les 10 coses que potser no saps de Mario Hezonja

2 min
Mario Hezonja, qua era un nen

1.DeShaun Thomas té un vocabulari anglès-castellà a la seva taquilla i Ante Tomic una foto de Rudy Fernández. Mario Hezonja, en canvi, hi té una bufanda del Barça.

2.És culer des d’abans de fitxar pel Barça. Quan era més jove tenia l’escut del club al seu Facebook i mirava els partits de bàsquet, futbol, handbol i hoquei patins. Sempre escollia el conjunt blaugrana per jugar a la PlayStation. “Era molt fan de Frank Rijkaard, Patrick Kluivert i Joan Carles Navarro”, diu.

3.L’informe que va fer que el Barça el fitxés tenia 12 lletres i el va escriure Jordi Ardèvol, director tècnic del bàsquet formatiu blaugrana. “Puta estrella”, hi deia.

4.La primera vegada que Mario Hezonja va jugar a Barcelona va ser el 5 de maig del 2011, quan va disputar el Nike International Junior Tournament amb el KK Zagreb.

5.Va firmar el seu contracte amb el Barça a Dubrovnik el 12 de febrer del 2012. Uns setmanes més tard va viatjar a Barcelona per passar les proves mèdiques i, de passada, veure un Argentina - Estats Units al Palau Sant Jordi.

6.El seu contracte amb el Barça és de set temporades i acaba el 2019. La clàusula de sortida és de dos milions d’euros.

7.Quan jugava al filial del Barça, el club va denegar tots els permisos als scouts de la NBA que volien veure els seus entrenaments en directe.

8.Fins i tot quan ja era major d’edat i competia amb el primer equip, el Barça va prohibir que Hezonja fes declaracions als mitjans de comunicació. La primera entrevista la va concedir a l’ARA el 15 d’octubre del 2013. El titular va ser: “El meu únic objectiu és triomfar al Barça”.

9.Mario Hezonja és amic d’Alen Halilovic, futbolista del Barça B que també acaba contracte l’any 2019. El seu amic en comú és Damir Mulaomerovic.

10.Quan va arribar al Barça, Víctor Sada portava el seu dorsal habitual. Quan el base va marxar, Hezonja es va apoderar del 8.

‘Bonus track’.El jove croat de 20 anys entén perfectament el català, idioma pel qual va començar a interessar-se abans d’arribar a Barcelona. Les frases fetes són la seva debilitat.

stats