Esports 26/10/2019

Les ‘red sticks’ també s’apunten a la cita olímpica (2-0)

La selecció femenina elimina Corea (4-1 en el global) i acompanyarà els nois als Jocs de Tòquio

Roger Requena
2 min
Les 'red sticks' celebren un gol contra Korea

BarcelonaLa selecció espanyola femenina d’hoquei herba ha confirmat la seva assistència als Jocs Olímpics de Tòquio després d’eliminar Corea del Sud en un partit de tornada sòlid que han sabut controlar en tot moment (2-0, 4-1 en el global de l’eliminatòria preolímpica). Les noies d’Adrian Lock disputaran d’aquesta forma la seva setena cita olímpica, la segona de forma consecutiva. Des dels Jocs de Barcelona 1992, només s’han perdut els de Londres 2012. La selecció femenina, amb 9 catalanes entre les 18 convocades, ha completat d’aquesta forma una festa que ha iniciat la masculina, que unes hores abans havia aconseguit el bitllet en desfer-se de França.

A València, aquest dissabte, han confirmat les bones sensacions que van oferir a l’Europeu del mes d’agost, on van sortir amb un bronze i una plaça pel preolímpic. Corea, com ja havia demostrat en el partit d’anada de divendres, no ha resultat un rival senzill, però Espanya ha estat superior gràcies, novament, a la solvència defensiva. Tot i ser conscient que qualsevol empat li servia, després del 2-1 obtingut a l’anada, Espanya no ha sortit a especular, i ja en el primer quart ha ampliat la diferència aprofitant un embolic entre la portera i una defensa coreana que Begoña García no ha desaprofitat.

Tot i el gol, Espanya no s’ha relaxat i ha sabut contenir, sense patir en excés, les arribades d’una Corea que ha concentrat el seu perill en els penals córner. Allà, les red sticks han gaudit la majoria de vegades de la inspiració d’una sòlida Maria Ruiz, que ha tret els xuts que li han arribat. En altres, han estat les defenses les que han evitat que les coreanes arribessin a xutar. Sempre ordenades i solidàries en cada esforç defensiu, les noies de Lock han construït un mur infranquejable que ha resistit les empentes de les asiàtiques. Pressionades pel cronòmetre, les coreanes no han perdut la fe i han intentat trencar el partit amb velocitat, però les red sticks s’han replegat amb encert, deixant sense efecte les seves internades, sovint massa precipitades. L’eliminatòria no ha perillat en cap moment perquè les de Lock no han donat facilitats ni han permès que Corea se situés a un gol de distància.

Espanya ha disposat d’algun contraatac aïllat per poder sentenciar l’eliminatòria, però no ho ha fet fins a quatre minuts del final, quan precisament en un contracop ha provocat un penal stroke que no ha desaprofitat Lola Riera. Quatre anys després, l’hoquei herba espanyol tornarà a tenir doble representació en una cita olímpica.

stats