Ciclisme
Esports 17/04/2013

Dani Moreno pren el relleu de Purito i guanya la Fletxa Valona

El company d'equip de Joaquim Rodríguez a Katiuixa s'emporta la clàssica belga un any després que el català, que ha acabat 6è en aquesta edició

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaDani Moreno (Katiuixa) ha estat el vencedor aquest dimecres de la Fletxa Valona, clàssica ciclista belga que l'any anterior es va endur el català Joaquim Rodríguez. Moreno, company d'equip i habitual gregari de luxe del Purito, ha estat el més fort al final al mur de Huy, un dels finals més temuts de la temporada ciclista per les seves espectaculars rampes.

El madrileny ha explicat que des del principi l'equip volia apostar per ell, confiant en què els rivals dubtessin si treballaria per Joaquim Rodríguez, que en el seu retorn a la competició després de la caiguda a la Amstel Gold Race ha acabat 6è. Per a Moreno ha estat el major triomf de la seva carrera, en la que ha definit com la seva cursa preferida.

El colombià Carlos Betancur (tercer final) ha fet l'atac més atrevit dins l'últim quilòmetre, i la falta de decisió de la resta de favorits ha fet pensar que podia acabar guanyant. Tanmateix, un primer canvi de ritme de Philippe Gilbert (BMC) ha accelerat els esdeveniments. El vencedor de la Volta a Catalunya, l'irlandès Dan Martin, ha estat a pocs centímetres de pujar a un podi amb un gran protagonisme colombià, superat també per Sergio Henao.

CLASSIFICACIÓ:

1r Dani Moreno (Katiuixa) 4h 52' 33"

2n Sergio Henao (Sky) a 3"

3r Carlos Betancur (Ag2r La Mondiale) a 3"

4t Dan Martin (Garmin-Sharp) a 3"

5è Michal Kwiatkowski (Omega Pharma) a 3"

6è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 8"

7è Alejandro Valverde (Movistar) a 8"

8è Igor Antón (Euskaltel-Euskadi) a 8"

9è Bauke Mollema (Blanco) a 8"

10è Rinaldo Nocentini (Ag2r La Mondiale) a 8"

stats