TENIS
Esports 05/06/2016

Djokovic regna a Roland Garros i entra al club dels jugadors que han guanyat tots els Grand Slams

El serbi ha tret de la pista Murray a partir del segon set a la gran final de París (3-6, 6-1, 6-2 i 6-4)

T.p.
2 min
Novak Djokovic ha aconseguit el primer Roland Garros de la seva carrera

BarcelonaNovak Djokovic s'ha convertit en el vuitè home capaç de guanyar els quatre Grand Slams, després de derrotar l'escocès Andy Murray a la final de Roland Garros (3-6, 6-1, 6-2 i 6-4). El serbi, que ha jugat la seva quarta final a París, afegeix el seu nom a la llista formada per Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson, Andre Agassi, Rafa Nadal i Roger Federer.

Andy Murray ha començat més fort, guanyant el primer set per 6-3, amb un joc segur i agressiu. Murray buscava ser el primer britànic a guanyar a Roland Garros des dels anys 30, però al segon set ha despertat l'huracà del número u mundial. Djokovic ha començat a enviar la pilota a les línies, amb cops impossibles, pujades agressives i una seguretat en el joc que ha continuat al tercer set: 6-1 i 6-2.

Murray ha aconseguit aturar el ritme de Djokovic al quart, amb jocs més igualats. Amb 3-1 a favor de Djokovic, Murray ha evitat un nou trencament de servei, però el jugador de Belgrad no ha donat després ni una opció de 'break' a l'escocès. Djokovic ha aconseguit un segon 'break' i ha guanyat en blanc, cosa que semblava sentenciar el partit. Murray, però, li ha tornat el 'break' (el primer en tres sets) quan Djokovic servia per al partit, i ha defensat després el seu servei: 5-4. Però després de desaprofitar dues pilotes de partit, a la tercera, Djokovic ha acabat la seva obra.

Sense Federer ni Nadal, lesionats, Djokovic n'ha fet via fins a poder tocar amb les mans la copa dels Mosqueters. Amb aquesta copa, ja suma 12 Grand Slams: 6 a Austràlia, 2 als Estats Units, 3 a Wimbledon i el primer Grand Slam. Dotze en total, tants com l'australià Roy Emerson, i dos menys que Nadal i Sampras. Lluny encara queda Federer, amb 17.

stats