ESCALADA
Esports 15/01/2015

Dos nord-americans escalen en una sola expedició El Capitan, de Yosemite

Tommy Caldwell i Kevin Jorgeson han assolit el cim d'aquesta muntanya de granit, de 900 metres d'altura, i que està considerat un dels més difícils d'escalar del planeta

Efe
1 min
Kevin Jorgeson, durant l'escalada a El Capitan / TOM EVANS / REUTERS

WashingtonEls nord-americans Tommy Caldwell i Kevin Jorgeson s'han convertit aquest dimecres en els primers que aconsegueixen escalar, en una sola expedició de dinou dies, la muntanya de granit El Capitan de la Vall de Yosemite (Califòrnia).

La seva gesta es considerava fins ara gairebé impossible perquè El Capitan, una muntanya de granit de 900 metres d'altura, és un dels cims més difícils d'assolir del planeta, segons han ressaltat els mitjans locals.

Els escaladors han completat la seva expedició només amb l'ajuda de les mans i els peus, ja que les cordes que portaven només complien la funció d'evitar la caiguda en cas d'accident.

La primera vegada que un muntanyenc va escalar El Capitan va ser el 1958 i des de llavors s'hi han aventurat un gran nombre d'esportistes usant unes cent rutes diferents. El cim d'El Capitan es troba a 2.310 metres per sobre del nivell del mar.

stats