FUTBOL
Esports 12/02/2017

Expulsades per la força del camp per un equip de veterans

El partit entre el Lloretenc i l'Atlètic Masnou de la Segona Catalana femenina es va interrompre al minut 30 quan els veterans van entrar al camp i van fer fora les jugadores "amb comentaris masclistes i insults"

Ara
2 min
L'assentada de les jugadores del Lloretenc i l'Atlètic Masnou

BarcelonaL'equip femení de l'Atlètic Masnou ha denunciat que només van poder jugar 30 dels 90 minuts del seu partit contra el Lloretenc perquè uns jugadors veterans les van fer fora del terreny de joc. Els fets van passar aquest dissabte, 11 de febrer, a Lloret, per la coincidència d'horari en els partits del femení (de Segona Catalana) i dels veterans, i que es va resoldre, segons lamenten, "per la força". Tot plegat ho denuncia en un comunicat que firmen les jugadores Ona Niubò, Elisabeth Paredes i Judith Bernabeu en nom de l'equip.

El cas és que, per un error organitzatiu, els dos partits coincidien al Molí –un camp municipal de Lloret– aquest dissabte a la tarda (el partit femení començava a les 15.30 i el de veterans a les 16.00). En adonar-se de la coincidència, els responsables del Lloretenc, el conjunt femení, van intentar variar l'hora del partit però no van rebre l'autorització de la Federació perquè van fer la sol·licitud fora de temps. Davant d'aquesta circumstància, es van presentar al camp a l'hora prevista. I aquí va començar el conflicte.

Segons relaten les jugadores, els veterans ja van "increpar-les" quan van arribar al camp, tant a elles com a l'àrbitre, i van "avisar que a les 16.00 començarien el seu partit". Davant d'aquest fet, l'àrbitre que havia designat la Federació Catalana va optar per avançar uns minuts el començament del partit per mirar de guanyar temps.

Quan s'havia jugat mitja hora, però, aprofitant que una pilota va sortir del camp, els veterans "van parar el partit per la força" i van entrar a escalfar. L'àrbitre no va tenir més remei que suspendre el partit.

Com a mesura de "protesta pacífica", les jugadores dels dos equips van fer una seguda al mig del terreny de joc. Tot seguit, alguns dels jugadors veterans –"no tots", especifiquen– van acostar-se i van començar a fer "comentaris masclistes" de l'estil "Aneu a fer ballet" o "Aneu-vos-en a la cuina", a més d'insults. Alguns, fins i tot, van dir que trucarien a la policia perquè les fessin fora del camp.

"Finalment, alguns dels jugadors van conversar amb les jugadores, ja que no tots compartien els comentaris que havien fet els seus companys", expliquen les jugadores de l'Atlètic Masnou, que després se'n van anar amb un últim missatge: "Hem sortit del terreny de joc, però ens n'anem del camp molt sorpreses i tristes pel tracte que hem rebut".

Per acabar, "una darrera burla: aplaudiments de la majoria dels veterans a les jugadores". Després va començar el partit de veterans entre el Lloret i el Caldes d'Aigües Bones, "15 minuts més tard de l'horari previst".

L'ARA no ha pogut posar-se en contacte amb cap responsable dels veterans perquè donessin la seva versió dels fets. En qualsevol cas, no es tractaria d'un partit oficial de la Federació Catalana, ja que els dos equips no consten com a inscrits a la lliga de veterans que organitza aquest estament.

A la web de la Federació, en canvi, sí que hi apareix el partit de Segona Catalana entre el Lloretenc i l'Atlètic Masnou. A l'acta consta com a suspès i amb un resultat provisional de 0-6, que és el que hi havia al marcador quan es va haver d'interrompre l'enfrontament.

stats