Esports 28/04/2021

Dues errades que poden valer una final

De Bruyne i Mahrez culminen la remuntada del City contra un PSG que acaba amb deu jugadors

Els jugadors del City celebrant un dels gols contra el PSG.

BarcelonaEl Manchester City va fer un pas de gegant per classificar-se per a la final de la Champions per primer cop en la seva història. L’equip que entrena Pep Guardiola va remuntar al camp del París Saint-Germain i va acabar guanyant 1 a 2 contra un rival desesperat que va acabar el partit amb deu jugadors. Els gols de Kevin de Bruyne i Riyad Mahrez, a la segona meitat, aprofitant dues badades defensives dels francesos, van capgirar la diana inicial de Marquinhos al quart d’hora de partit. La semifinal, batejada per alguns com una final anticipada, es resoldrà dimarts vinent a Manchester.

Va ser un d’aquells partits en què la primera part no té gaire res a veure amb la segona. Perquè, d’entrada, qui duia les regnes del joc era el PSG. Els homes de Mauricio Pochettino van sortir molt millor a la gespa, van imposar el seu sistema i van fer anar de corcoll un City que estava sotmès a la pressió del rival, especialment a la dels davanters. Després d’algunes arribades perilloses, la insistència local va tenir premi amb un cop de cap de Marquinhos a la sortida d’un córner. El PSG hauria pogut ampliar l’avantatge al marcador, però Neymar i Mbappé van estar negats de cara al gol. Per la seva banda, els anglesos només van poder acostar-se a la porteria de Keylor Navas amb un xut de Foden, que va aturar el porter, després d’una errada en la sortida de la pilota.

El PSG ho havia fet gairebé tot bé, però Guardiola va saber sacsejar l’equip al descans. El City de la segona part va ser més madur i serè. Va tenir la pilota, va acular el rival i va anar de menys a més. Però els gols arribarien amb dues errades impròpies d’unes semifinals de Champions. La primera, una centrada de Kevin de Bruyne que no va rematar ningú i que, per sorpresa de tothom, va acabar entrant al fons de la xarxa. Uns minuts després, Mahrez servia una falta, la barrera s’obria i la pilota entrava sense oposició al fons de la xarxa. El PSG acabava perdent els nervis i Gana Gueye veia la vermella directa per una entrada al turmell de Gundogan.

Guardiola guanya la batalla

Guardiola va guanyar la batalla tàctica a Pochettino, sobretot en una segona part en què va saber anul·lar tot el potencial ofensiu dels francesos. En cas de culminar la feina, el tècnic català arribaria a la seva tercera final de Champions, després de les que va disputar i guanyar el 2009 i el 2011 amb el Barça.