BARÇA

L'enderrocament del Miniestadi durarà sis mesos per poder reciclar la majoria dels materials

Les obres haurien de posar-se en marxa aquest pròxim octubre

El Barça ha organitzar un acte de comiat del Miniestadi aquest dimarts 24 de setembre, acte previ a l'inici, a partir del pròxim mes d’octubre, dels treballs previs necessaris per començar el procés d’enderrocament progressiu de la instal·lació. 

La idea era començar la feina abans, però el procés s'ha endarrerit per culpa dels permisos de l'Ajuntament. El club ja ho té tot a punt, en un procés que inclou també el desmantellament de les instal·lacions contigües de la Barça Escola i de la passarel·la que connecta el Miniestadi amb el Palau Blaugrana. Tot plegat tindrà una durada d’uns sis mesos i es farà amb un sistema progressiu per evitar la voladura, ja que les dimensions del Miniestadi permeten aquest tipus de procediment més controlat i sostenible, que possibilita reciclar més del 80% dels materials.

Treballs previs

Abans de l’inici de l’enderrocament del Miniestadi es duran a terme algunes actuacions prèvies necessàries. La primera és la retirada dels seients, que es donaran a altres entitats esportives o escoles que ho hagin sol·licitat. També es retiraran uns elements cilíndrics decoratius que hi ha sota la marquesina de tribuna, que són de fibrociment.

Els treballs previs també inclouen la retirada dels elements i materials no petris, és a dir, que no siguin de pedra o formigó que tingui l’edifici que puguin ser reciclats. La demolició del Miniestadi i la graderia de la Barça Escola continuarà utilitzant la metodologia mecànica: es fa amb pinces i cisalles hidràuliques que aniran trencant el formigó per compressió i es farà progressivament per fases seguint les juntes de dilatació de l’estructura.

Animals protegits i arbrat

Un altre dels aspectes que es tenen en compte són la fauna i els animals que conviuen en el Miniestadi, com els ratpenats o la colònia de gats. Per als primers, s’ha col·locat un niu especial en el recinte que pot acollir fins a 400 animals. Es té constància que ja hi ha presència de ratpenats en aquest nou niu, que no es veurà afectat per la desconstrucció. Pel que fa a la colònia de gats, s’ha procedit al seu trasllat a altres colònies dins de Catalunya. Pel que fa a l’arbrat, després d’un estudi i de converses amb el departament de Parcs i Jardins i Protecció del Verd de l’Ajuntament de Barcelona s'ha acordat que durant els enderrocs del Miniestadi es respectarien el 85% dels arbres existents. Part dels arbres afectats es trasplantaran o resguardaran en vivers temporals per al seu posterior trasplantament.

Els terrenys del Nou Palau Blaugrana

Un cop finalitzi tot el procés d’enderrocament de les instal·lacions del Miniestadi, quedaran alliberats els terrenys de la parcel·la on s’ubicarà el complex del Nou Palau Blaugrana, a tocar de la nova estació Camp Nou de la Línia 9. Aquest complex comptarà amb quatre espais que podran funcionar independentment, el Nou Palau, el Petit Palau, la Pista de Gel i les instal·lacions de la Barça Escola, amb una estació d’autobusos semisoterrada.

La proposta de l’equip HOK+TAC Arquitectes, que va guanyar el concurs arquitectònic del disseny del Nou Palau Blaugrana, destaca per l’innovador concepte de palau multifuncional, així com per la seva permeabilitat, flexibilitat i personalitat.

Més continguts de