Esports 30/06/2016

Un entrenador de tenis taula, expulsat per animar el seu jugador en català

Un àrbitre va exigir a Carles Font que fes servir el castellà per animar un dels nois que dirigia

R.r.
2 min
Carles Font, juntament amb alguns dels seus jugadors

BarcelonaCarles Font, tècnic del Tenis Taula Cassà, va ser expulsat el passat cap de setmana del Campionat d'Espanya de categories benjamí, infantil i sub-23 celebrat a Blanes després d'animar un dels seus jugadors en català.

Segons el tècnic, ell sempre anima els seus jugadors de categories base en català, l'idioma que tots els nens parlen sempre, un fet que tothom veu com a natural. Tot i això, un àrbitre li va treure targeta groga i li va exigir utilitzar el castellà per animar el seu jugador, argumentant que no sabia si Font estava animant o donant ordres tècniques, una acció no permesa. Cap llei, però, obliga els entrenadors a dirigir-se en castellà als seus jugadors.

Font va seguir animant el seu entrenador en català, dient-li "Vinga, va, som-hi, Andreu!", i aleshores el col·legiat el va expulsar. Molest, el tècnic va intentar anar a buscar la jutge-àrbitre del campionat, Carmen Torrado, que va dir-li que no podia fer-hi res i que no podia apropar-se a la pista. Tot i la insistència de Font, la jutge no li va fer cas.

Així, el tècnic considera que s'ha perjudicat el jugador. "Per culpa de la voluntat de protagonisme de l'àrbitre, no pot concentrar-se en el partit", ha explicat Font, que ha negat que en cap cas volgués "faltar el respecte a l'àrbitre". A més, ha qualificat d'"injust, vergonyós i lamentable" l'episodi.

Dos jugadors d'un altre club van intentar intercedir, fent-li veure a l'àrbitre que Font estava animant i no donant instruccions, però l'àrbitre es va excusar dient que, com que no entenia Font, no podia estar segur que no fossin ordres tècniques. "El problema és que som catalans i no volen que parlem en la nostra llengua. A un tècnic xinès, rus o anglès ningú li diu res, i als campionats d'altres països tothom pot parlar l'idioma que vulgui", ha lamentat Font, que ha recordat que no és el primer cop que viu un capítol com aquest, ja que a un campionat similar disputat a Almeria fa uns anys també va ser expulsat pel mateix motiu.

Davant aquesta decisió polèmica, el Tenis Taula Cassà ha imposat una reclamació a la Federació Espanyola per tal d'intentar evitar que es produeixi una situació similar.

stats