Esports 23/11/2014

El noruec Magnus Carlsen es manté com el millor del món en escacs

Ha derrotat l'indi Viswanathan Anand en l'onzena partida del campionat mundial d'escacs disputat a la ciutat russa de Sotxi. La partida ha durat poc més de 4 hores

Efe
1 min

MoscouEl noruec Magnus Carlsen ha derrotat aquest diumenge l'indi Viswanathan Anand en l'onzena partida del campionat mundial d'escacs disputat a la ciutat russa de Sotxi (mar Negre) i reté, així, la seva corona.

Carlsen ha aconseguit amb les blanques el punt de la victòria (6,5-4,5) en una partida marcada per una tensa lluita posicional al centre del tauler, que s'ha decidit a favor del campió mundial després que el gran mestre indi, en un error de càlcul, sacrifiqués qualitat en el flanc de la dama.

Anand ha reconegut la seva derrota al moviment 45 després de poc més de 4 hores de joc.

El campió mundial, de 23 anys, ha aconseguit el 60% de la borsa del campionat mundial, xifrada en un milió d'euros, mentre que la resta ha sigut per al gran mestre indi.

De les onze partides disputades a Sotxi, Carlsen n'ha guanyat 3 i, Anand, una. Les set restants han acabat en taules.

"Ha estat un torneig molt dur des del començament", ha admès el campió mundial en una roda de premsa en la qual s'ha mostrat, en general, satisfet amb el nivell de joc que ha exhibit a Sotxi.

stats