Esports 19/06/2021

Espanya es complica la vida a l'Eurocopa (1-1)

El combinat estatal empata amb Polònia (1-1) i continua sense guanyar

Gerard Moreno

"Amb Morata i deu més". I, entre aquests, Gerard Moreno com a única novetat en l'onze d'Espanya respecte al decebedor empat a res (0-0) contra Suècia de la primera jornada. Posar el davanter del Vila-real com a titular en el lloc de Ferran Torres semblava que podia ser el revulsiu que necessitava Luis Enrique perquè la pólvora de l'equip no continués mullada, però la selecció espanyola ha empatat amb Polònia (1-1) i continua sense guanyar a l'Eurocopa. Ara s'ho jugarà tot en l'última jornada contra Eslovàquia.

Molt actiu partint des de la banda dreta però entrant cap a dins, el davanter de Santa Perpètua de Mogoda ha servit el primer gol del partit al necessitat Álvaro Morata. Moreno s'ha inventat una passada filtrada al cor de l'àrea que l'ariet espanyol ha convertit en gol i, acte seguit, s'ha anat a abraçar amb el seu seleccionador, que s'està fent un fart defensar-lo. Malgrat que podia semblar una nit plàcida per a Espanya, el guió del partit canviaria a partir de la segona meitat.

Polònia ja havia avisat pocs minuts abans del descans amb una rematada al pal de Karol Swiderski i una bona aturada d'Unai Simón després que Robert Lewandowski recollís el rebuig a boca de canó. El gol de l'empat polonès arribaria al minut 54, quan Jakub Moder ha superat als seus marcadors amb una gran mitja volta, ha trobat Mateusz Klich a la banda i aquest ha servit una centrada en què Lewandoskwi, aquest cop, no ha fallat imposant-se a Aymeric Laporte.

Moreno disposaria poc després d'un penal, però ha enviat la rematada al pal i, després, tot sol, Morata ha rematat als núvols, confirmant que la seva malastrugança segueix lluny d'acabar-se. Espanya és tercera del seu grup, amb 2 punts, i en l'última jornada s'enfrontarà a Eslovàquia, segona (amb tres). Suècia, que lidera el grup (quatre punts), jugarà contra Polònia, que ocupa l'última posició amb un únic punt.

Morata: "El que pensi la gent tant me fa"

"Se'ns ha escapat el partit, de nou. Hem tingut ocasions, però se'ns ha tornat a escapar. No sé que més dir-te... Nosaltres tenim confiança que ho farem bé contra Eslovàquia. Si no penséssim així, estaríem fotuts. No vull parlar del meu gol, perquè hem empatat. L'he celebrat amb l'entrenador per la confiança que em dona. El que pensi la gent tant me fa, nosaltres estem concentrats en fer-ho bé", va dir Morata després del partit. Quan el davanter va ser substituït a pocs minuts per al final del partit va rebre alguns aplaudiments però també xiulets.