RCD Espanyol
Esports 16/08/2021

Manu Morlanes, segon reforç de l'Espanyol per al curs 2021-22

El jove migcampista, de perfil creatiu, arriba cedit del Vila-real gràcies a la injecció econòmica de CVC

i
Roger Requena
3 min
Manu Morlanes ja posa amb la samarreta de l'Espanyol

BarcelonaManu Morlanes ja és nou jugador de l’Espanyol. El migcampista aragonès, de 22 anys, arriba cedit per una temporada a l’entitat blanc-i-blava en un acord que, finalment, no contempla cap opció de compra a final de curs. Abans de tancar el préstec, el jugador ha ampliat el seu contracte amb el conjunt castellonenc fins al 2026. Un blindatge que complica força que pugui seguir a l’Espanyol més enllà d’aquest curs. 

Morlanes ha passat aquest dilluns la revisió mèdica a la Clínica Corachan i serà presentat aquesta setmana a l’RCDE Stadium. És el segon reforç estiuenc de l’Espanyol després de la incorporació de Sergi Gómez. I no serà l’últim, ja que als despatxos de l’àrea esportiva blanc-i-blava s’afanyen per tancar alguna arribada més que, això si, estarà supeditada a la sortida d’alguns jugadors com ara Vargas, Vadillo, Pol Lozano o Lluís López, a qui li resta un any de contracte. 

Amb Morlanes, l’Espanyol reforça un mig del camp mancat de creativitat. Es tracta d’una peça complementària a Darder que pot ajudar a ordenar un joc blanc-i-blau que necessita un timó des de la sortida, l’estiu passat, de Marc Roca. Morlanes pot ocupar diversos rols al mig del camp, i arriba especialment per ajudar en les tasques de direcció del joc com a figura que ha d’exercir d’enllaç entre la defensa i la davantera. 

L’Espanyol espera donar a Morlanes el protagonisme que encara no ha tingut a Primera, on tot just ha disputat 864 minuts repartits en dues temporades. Des de l’àrea esportiva blanc-i-blava el veuen com un jugador de perfil creatiu a qui intueixen un gran potencial. L’Espanyol reforçarà així el mig del camp amb un jugador de gran projecció a qui coneix bé, ja que s’hi va enfrontar el curs passat, quan va jugar cedit a l’Almeria. Després del bon curs fet a Segona en el conjunt andalús, al juny l’Almeria va executar l'opció de compra que tenia, de 3 milions d'euros, però el Vila-real va decidir recuperar-lo fent efectiva l’opció de recompra que s'havia reservat sobre ell, per valor de 4 milions. 

L’elevada competència que tenia al conjunt castellonenc l’ha portat a buscar una sortida que li garanteixi més minuts. L’interès de l’Espanyol, que va començar fa força mesos, ha estat determinant per imposar-se a altres conjunts de Primera com el Granada i l’Elx, que també li anaven al darrere. 

Diego López, el periquito més veterà

Un altre jugador que coneix bé el Vila-real, Diego López, va convertir-se dissabte a El Sadar en el jugador més veterà que disputa un partit de Lliga amb l’Espanyol. Amb 39 anys i 284 dies, el gallec va superar Alfredo Di Stéfano (39 i 273). Completa el podi l’asturià Ricardo Teruel (36 i 333). Malgrat que li queda un any de contracte, no és clar que aquest sigui el seu últim curs a l’Espanyol, on si no passa res estrany serà el primer jugador amb 40 anys. 

RCD Espanyol

L’edat, però, no passa factura a un Diego López, que la temporada passada va convertir-se en el quart porter que aconsegueix un trofeu Zamora amb l’Espanyol: Ricardo Zamora (1928-29), Marcel Domingo (1952-53) i Toni Jiménez (1993-94, a Segona, i 1997-98, a Primera), ho havien aconseguit abans. El veterà porter ha batut diversos rècords d’imbatibilitat amb l’Espanyol: 586 minuts sense encaixar a Primera, 538 a Segona i 374 a l’Europa League. 

Quan el gallec va debutar amb el Lugo a Segona B, el gener del 2000, Nico Melamed i Víctor Gómez, els dos jugadors més joves de l’actual plantilla de l’Espanyol, encara no havien nascut. I el segon més veterà, Dídac Vilà, tot just tenia 11 anys i en portava tres al planter espanyolista. 

Aleshores tampoc havia nascut encara Joan Garcia, l’actual tercer porter espanyolista i l’últim jove que ha intentat arribar al primer equip i fer competència amb Diego i Oier. El gallec ha eclipsat la resta de porters amb qui ha competit. Des que va arribar ha disputat el 77% dels partits de l’Espanyol (175 dels 226 totals). Pau López (30 partits des de la seva incorporació), va ser l’únic que li va discutir temporalment la titularitat. Força lluny es van quedar Roberto Jiménez (8), Oier Olazabal (7) i Andrés Prieto (6). 

Encara menys sort han tingut altres joves del planter a qui la presència de Diego López va tancar les portes del primer equip: Germán Parreño, Álex Domínguez, Edu Frías, Adri López, Adrià Rojas, Juanvi i Marcel Lizak han deixat el club sense haver disputat cap partit des que hi va aterrar el gallec. 

stats