Esports 04/03/2018

L'Espanyol es torna a entrebancar amb la mateixa pedra (1-1)

Baptistão rescata en l'afegit un punt agònic en un partit amb Sergio García i Diego López lesionats

Roger Requena
4 min
Diego López, porter de l'Espanyol, en el moment de xocar amb Sadiku

BarcelonaL'Espanyol segueix entrebancant-se amb la mateixa pedra. En una altra jornada que semblava propícia per recuperar la regularitat i fer un salt a la classificació, els blanc-i-blaus han acabat empatant en l'afegit contra un Llevant moribund i necessitat a qui havien revifat una estona (1-1). No importava gaire que l'equip granota portés des del 19 de novembre sense guanyar –a casa no ho feia des del 21 de setembre–, que hagués sumat 2 dels últims 27 punts o que acumulés 21 jornades sense saber què és guanyar. Els locals necessitaven una aspirina per allunyar el descens i treure's part del mal de cap que tenien, i l'Espanyol ha tingut pietat i ha estat a punt de pagar-ho molt car. Només el gol final de Baptistão al minut 91 ha acabat salvant un punt que els allunya una mica més del descens i que pot condemnar Juan Ramón López Muñiz.

Als blanc-i-blaus no els ha sortit res bé, i han anat de més a menys en un partit en què han tingut més estona la pilota i han arribat a fer més de 30 centrades a l'àrea. Però la ineficàcia ofensiva en partits en què li toca assumir la iniciativa ha tornat a condemnar l'Espanyol una jornada més. Per començar, els espanyolistes han perdut Sergio García, que havia de ser titular, però ha hagut de plegar en l'escalfament després de notar unes molèsties a l'adductor dret. Això ha fet que Baptistão entrés a l'onze i Melendo a la llista. Poc abans del descans han perdut un altre efectiu, Diego López, que ha estat substituït per una dura topada amb Sadiku. El porter gallec ha estat traslladat a l'Hospital de la Fe de València acompanyat pel cap dels serveis mèdics del club, Manolo González, i segons el club pateix un traumatisme cranial amb pèrdues de consciència, però està fora de perill i només estarà ingressat unes hores en observació. No seria l'últim problema: en acabar el partit, els metges de l'equip s'han hagut d'endur Carlos Sánchez, que s'ha desplomat marejat per la mort de Davide Astori, capità del Fiorentina, on jugava fins aquest gener.

Tot i aquests problemes, l'Espanyol ha resistit en un partit en què ha fet mèrits per guanyar però en què ha acabat tornant a salvar un punt amb agonia. Amb una alineació amb Granero per Carlos Sánchez, que també tenia molèsties musculars, l'Espanyol ha sortit disposat a portar el domini, trepitjant força estona terreny rival contra un Llevant poruc que esperava que els visitants cometessin alguna pèrdua per poder sortir. Amb Piatti i Granero centrant constantment la seva posició i cedint les bandes als laterals, Aarón i Navarro, l'Espanyol s'ha fet un fart de centrar pilotes des de totes les posicions possibles, però no ha aconseguit rematar mai amb claredat. El Llevant, nerviós en defensa, no parava de perdre pilotes i concedir escenaris en què l'Espanyol podia fer mal. Però els homes de Quique Sánchez Flores, altra vegada inofensius, han estat incapaços de proposar res de diferent a un abús de centrades sovint fàcilment defensables pels locals.

D'un penal dubtós a l'empat en l'afegit

El conjunt granota patia molt per generar futbol, però quan ho feia arribava amb cert perill. Pazzini ha disposat de dos avisos perillosos, el primer blocat per Diego i el segon al lateral de la xarxa. El gallec, estabornit, no ha acabat la primera meitat, i ha estat retirat en llitera enmig de la preocupació dels seus companys. El seu relleu, Pau López, no ha pogut fer gran cosa quan a la represa Navarro ha comès un absurd penal sobre Cabaco, a qui ha agafat una bona estona de la samarreta fins que ha caigut dins l'àrea quan la pilota ja havia superat la seva posició. El penal no s'hauria d'haver xiulat, ja que el defensa havia començat la jugada en fora de joc. Morales ha superat el porter gironí amb un xut ras a la dreta i ha fet inútil la seva estirada.

Del no-res el Llevant n'havia tret un gol. I després d'això l'Espanyol gairebé no ha sabut generar futbol. Seguia movent la pilota amb paciència, però les constants interrupcions del Llevant no generaven res més que pèrdues de temps. Només al tram final l'equip ha tornat a reaccionar. Amb un Llevant tremolós, Moreno ha xutat enlaire una passada de la mort de Navarro a cinc minuts per al final. El lateral podria haver estat expulsat poc abans per una falta sobre Boateng, però li han perdonat la segona groga. I, en el primer minut del temps afegit, una bona acció individual de Jurado per la banda esquerra, resseguint la línia de l'àrea, l'ha acabat, completament sol, Baptistão. L'Espanyol s'emporta un altre punt valuós, veient com s'ha desenvolupat el partit, però que no fa més que confirmar que l'únic objectiu d'aquest curs és la salvació.

Deu gols al tram final

Ja són 10 les dianes –8 a la Lliga i 2 a la Copa– que ha marcat l’Espanyol entre el minut 75 i el 90 o més, tenint en compte el temps afegit. “Som un equip que es manté dret, no hem perdut el nord durant el partit”, va comentar

Quique Sánchez Flores després que Baptistão rescatés un punt. Amb aquest, ja són 7 els punts salvats amb gols agònics. La majoria a la segona volta: contra Leganés, Celta, Vila-real, Madrid i Llevant, cinc gols entre els minuts 85 i 93 d’un Espanyol que no dona cap partit per perdut.