BARÇA
Esports 21/05/2016

El jutge no admet el recurs del Barça en el cas de les estelades

Les estelades no haurien pogut entrar sense el recurs presentat per Drets

T.p.
2 min
El Camp Nou es va omplir d'estelades abans del Barça-Bate del passat novembre

BarcelonaEl jutjat contenciós núm 15 de Madrid no ha admès a tràmit el recurs presentat pel Barça contra l'ordre de la Delegació de govern de Madrid als cossos i forces de seguretat de l'Estat perquè ningú introduís banderes estelades a l'estadi Vicente Calderón durant la celebració demà diumenge de la final de la Copa del Rei.

El magistrat no admet el recurs per falta de legitimació activa del Barça a l'hora de presentar-lo, ja que com a "associació esportiva de naturalesa privada no seria titular del dret fonamental pretesament vulnerat, el de la llibertat d'expressió", un dret, diu el jutge, "de caràcter personal o personalíssim només susceptible de ser exercit per persones físiques o naturals, i no per persones jurídiques o associacions, com reconeix la jurisprudència".

Les estelades podran entrar al Calderón, ja que ahir sí que havia prosperat el recurs presentat per l'Associació Drets. És a dir, si Drets no hagués presentat el recurs, el Barça no hauria aconseguit aixecar la prohibició, ja que el jutge considera que no pot demanar-ho.

El jutjat contenciós administratiu número 11 de Madrid va acceptar ahir parcialment el recurs de l'Associació per a la Defensa dels Drets Humans, que representa socis del Barça, permetent que entrin estelades. El jutge va discrepar de la posició de la Fiscalia, que ha defensat el veto a les banderes independentistes.

El Barça ha respost a la decisió amb un comunicat en què, malgrat no haver prosperat el recurs, assegura que està "satisfet" perquè finalment es podran exhibir estelades al Calderón.

Què reclamava el recurs de Drets?

El recurs de l'associació Drets demanava "la suspensió automàtica per deixar sense efecte l'execució de la instrucció de la delegada del govern", cosa que suposa que "el jutge ho ha de resoldre abans del partit" entre el FC Barcelona i el Sevilla. Concretament, l'entitat va presentar "un recurs administratiu especial de protecció de drets fonamentals recollits a la Constitució espanyola i a la Declaració dels Drets Humans".

El recurs es va presentar dijous i es va fer en nom d'un soci del Barça amb entrada per al partit de diumenge. El text argumenta que l'ordre de la Delegació del govern espanyol a Madrid "vulnera el dret a difondre lliurement els pensaments, les idees i les opinions mitjançant la paraula, l'escrit o qualsevol mitjà de reproducció" i la llibertat ideològica.

stats