13/02/2016

Estrelles congelades a l’All-Star de Toronto

2 min
Kobe Bryant disputarà a Toronto el seu últim All-Star.

TorontoLes primeres hores de l’All-Star Weekend a Toronto tenen un protagonista clar: el fred (-5º). Tothom n’està pendent i tothom comenta si en fa més o menys que ara fa un any a Nova York. Qui no sembla gaire preocupat pel fred, ni per res més, és Kristaps Porzingis, el rookie letó dels Knicks, probablement la sensació de la temporada a la lliga. Aliè a les festes a les quals la resta de jugadors joves frisen per anar, dijous a la nit Porzingis va demanar servei d’habitació per sopar i va anar a dormir a l’hora que la majoria de jugadors començaven la gresca. Educat, centrat i amb accent sevillà -va jugar al Cajasol dels 16 als 20 anys-, Porzingis serà una de les cares del futur de la Lliga.

La jornada d’atenció als mitjans és a l’Hotel Sheraton. A la porta, el periodista amb les millors exclusives de tots, Adrian Wojnarowski, escolta confidències del millor general manager de tots, R. C. Buford. La Conferència Oest entra primer i Kobe Bryant és envoltat per un núvol de càmeres i periodistes de tot el món. Un oficial de la NBA diu que no recorda res semblant des de la primera participació de Yao Ming o la última de Michael Jordan.

Kobe respon pacientment a tothom, també en un castellà correctíssim. Diu que el fa feliç veure el seu amic Pau Gasol i que es retira perquè se sent vell i el cos no li respon. Li pregunten pel Barça i contesta àgil i divertit: “Em van trucar per jugar però si volen guanyar no puc jugar amb ells”. L’Est entra després i LeBron ocupa la cadira de Kobe, una cadira que simbòlicament ja li pertany amb tota justícia. L’únic jugador amb camisa i americana és Pau Gasol. No veiem si, quan surt al carrer, porta un bon abric per protegir-se del fred.

stats