RYDER CUP
Esports 29/09/2012

Estats Units supera Europa durant la primera jornada de la Ryder Cup amb una exhibició del 'rookie' Keegan Bradley

Europa defensa el títol aconseguit ara fa dos anys i va patir una dura derrota malgrat la bona feina del jove belga Colsaerts

Efe
2 min
El belga Nicolas Colsaerts, durant la primera jornada de la Ryder Cup

Chicago (Estats Units)José María Olazábal, director de l'equip d'Europa de la Ryder Cup, té ja un problema, després de veure com els seus jugadors perdien a la primera jornada de divendres per 5-3. Ara, també té una solució: encara queden 20 punts per repartir al camp de Medinah (Chicago, EUA).

El primer assalt va caure clarament del bàndol local. A Europa, els ossos durs de rosegar van perdre gairebé tots, mentre que dels nord-americans només Tiger Woods es va ficar al llit dolgut després de dues derrotes. Els joves valors, el lideratge de Phil Mickelson i un públic procliu al xivarri i l'aldarull van aixecar al golf nord-americà, que anhela aquesta Ryder Cup després de la frustrant derrota de fa dos anys a Gal·les. Tiger va perdre els seus dos partits, i la qüestió seria tenebrosa si no fos perquè els seus companys van debilitar a la resta d'europeus.

Keegan Bradley, un 'rookie' a les tasques de defensar els colors de la bandera de les barres i estrelles, va ser un complement perfecte per al esquerrà Mickelson (nou Ryder Cup a la seva esquena). Entre el novell i el veterà es 'van carregar' a l'espanyol Sergio García i l'anglès Luke Donald, els fins llavors imbatuts a 'foursomes'. La parella nord-americana va guanyar quatre forats consecutius en els nou segons per una victòria per 4 i 3.

El torpede va donar en la línia de flotació del vaixell europeu, com també va fer blanc la victòria, ja a la tarda, d'aquests dos gegants nord-americans davant els 'Súper Mc ", Rory Mcllroy (líder mundial) i Graeme McDowell. Els nord-irlandesos venien de guanyar al matí i però va van esfumar davant Keegan i Phil, per 2 i 1 (dos forats d'avantatge i un per jugar-se). Per millorar les coses a l'altre capità, Davis Love, i empitjorar les de Olazábal, Bubba Watson va debutar en Medinah com un geni al costat del 'rookie' Webb Simpson. Els seus 'putts' no paraven d'entrar al forat. Després de 8 forats, l'avantatge dels nord-americans era de sis dalt. El litigi estava gairebé acabat.

A Europa la va salvar que Ian Poulter amb un altre anglès, Justin Rose, van arrencar l'últim punt del matí. I que Rose i el belga Colsaerts, l'únic debutant europeu en aquesta Ryder Cup, van donar millor vida al forat 18 i en l'últim partit de la tarda a Tiger i Stricker.

Europa té ara la tasca de remuntar, i Olazábal la de recompondre les seves parelles que, en la pitjor lectura del dia, van quedar molt tocades per la formidable lliçó de golf i enmig d'un ambient de molta pressió per als visitants del vell continent.

stats