FÓRMULA 1
Esports 02/12/2019

La Next Gen, una amenaça real per a l'hegemonia de Hamilton

Verstappen i Leclerc, confiats en fer un pas endavant i lluitar pel títol el 2020

Nuria García
3 min
Leclerc felicita Hamilton per la cursa a Abu Dhabi, mentre Verstappen s'ho mira somrient

BarcelonaDiumenge el Gran Premi d'Abu Dhabi va servir per tancar la temporada 2019. Un any en què, de nou, Lewis Hamilton ha tornat a dominar amb mà de ferro. El binomi entre el britànic i Mercedes funciona i està donant èxits any rere any. Però, a diferència d'altres anys, aquesta temporada Hamilton ha topat amb dos rivals nous. Els vells coneguts, com Sebastian Vettel, encara es mantenen, però aquesta temporada n'han arribat dos de nous: joves, i sobradament preparats. La Next Gen que encapçalen Max Verstappen i Charles Leclerc amenaça l'hegemonia de Hamilton de cara al 2020 però, sobretot, a partir del 2021, quan arribarà la nova revolució a la F1.

"He tingut grans curses amb el Valtteri, el Max i el Charles aquest any, i anticipo que serà una competència encara més dura per a l'any 2020. Aquests nois treballaran a tota màquina per aixecar el llistó, així que hauré de fer el mateix aquest hivern. Crec, sincerament, que puc fer-ho. Em sento fresc i a punt per continuar", va explicar Hamilton després de passejar-se al circuit de Yas Marina, en la cita que abaixava el teló de la temporada 2019. El britànic ha aconseguit els tres últims títols de manera consecutiva i, sense canvis a l'horitzó en el reglament per al 2020 (la revolució arribarà el 2021), l'avantatge que encara ara té Mercedes pot fer que Hamilton iguali ja l'any vinent els set títols que va aconseguir Michael Schumacher. De fet, el britànic està a només set victòries de les 91 que es va anotar l'alemany, una xifra que semblava inabastable fins fa poc però que Hamilton, que en suma 84, té ja a tocar.

Els que ho podran evitar, presumiblement, són Verstappen i Leclerc. Tercer i quart del campionat del món aquest any (Bottas va acabar quart), tots dos aspiren a fer el definitiu pas endavant la temporada vinent. "Ser el tercer per davant dels dos Ferrari és un èxit", resumia Verstappen, satisfet de com havia anat l'any en què ha donat a Honda la primera victòria de l'era híbrida. "Ha estat una bona temporada i l'equip no ha deixat de mirar endavant. Honda també ha fet algunes grans millores, així que podem estar molt contents de la nostra primera temporada junts. Com a equip, volem fer passos endavant l'any que ve i lluitar pel títol. Necessitem anar més enllà per retallar distàncies, però, mirant les últimes curses, hem fet avenços positius", avisava l'holandès. Leclerc, per la seva banda, ha tancat la seva primera temporada a l'elit per davant del seu company, Sebastian Vettel, i havent sumat dues victòries en dues pistes mítiques: Monza i Spa-Francorchamps. "Estic molt content per com ha anat l'any. He après moltíssim. Ha estat un somni estar en un equip tan genial, espero donar-los l'èxit que es mereixen. És genial tenir l'oportunitat d'acabar l'any amb algunes poles i victòries al sac, però, evidentment, sempre vols més i hi ha coses que pots fer millor", indicava el monegasc.

Canvis a la vista

A Abu Dhabi ha planat sobre el pàdoc el rumor d'una trobada entre Hamilton i Ferrari. El campió és feliç al seu equip, però no es tanca les portes a canviar de cara al 2021. "Durant molts anys no he pensat en anar-me'n, crec que he estat al millor lloc possible, però tot arriba al final en aquest esport. Estic segur que Toto [Wolff, cap de l'equip Mercedes] també haurà començat a negociar amb altres pilots", va dir Hamilton, sense confirmar ni negar els contactes amb els de Maranello. Leclerc, preguntat pel tema, va ser més directe i va assegurar que li "encantaria" tenia el britànic com a company el 2021. "Sempre vull lluitar colze a colze amb els millors. Aquest any he tingut el Sebastian al meu costat i he après molt d'ell. Sempre aprens molt amb els grans campions", va concloure el monegasc.

Proves amb els nous Pirelli

Aquest dimarts i aquest dimecres els pilots de F1 tindran dues jornades de test al traçat de Yas Marina d'Abu Dhabi per provar els neumàtics que Pirelli ha pensat per al 2020. "Els equips provaran la nostra nova gamma de neumàtics i tindran l'oportunitat de comparar-los amb els del 2019", va avançar Mario Isola, cap de Pirelli.

stats