Waterpolo
Esports 25/09/2012

Felipe Perrone (At. Barceloneta): "Tenim qualitat per arribar a la 'final four' de l'Eurolliga"

L'Atlètic Barceloneta torna a l'Eurolliga i debuta aquest dimecres contra el Sintez Kazan rus (20 h) a la piscina de Sant Sebastià

Albert Solé
3 min
Felipe Perrone, jugador de l'Atlètic Barceloneta / CNAB

BarcelonaFelipe Perrone (Rio de Janeiro, 27 de febrer de 1986, 26 anys) és un dels millors jugadors d'Europa i aquest any ha tornat a l'Atlètic Barceloneta per ajudar-lo a guanyar la seva primera Eurolliga. Aquest nit debuten els mariners a casa contra el Sintez Kazan rus (20 h) en el primer partit de la fase de grups. El Barceloneta és l'equip que domina la lliga espanyola des de fa 7 anys, però li falta fer el salt de qualitat a Europa. L'any passat el club hi va renunciar, però enguany hi tornen amb tota la força i ambició, i amb reforços de luxe, com Felipe Perrone, en la que serà la seva sisena temporada al club, en tres etapes diferents.

-La victòria a la final de la Copa Catalunya contra el CN Barcelona (9-17) és un bon senyal de cara al debut a l'Eurolliga.

La veritat és que sí. Tant les semifinals com la final han sigut un bon test, amb dos partits molt difícils, per que ens espera aquest dimecres.

-Com arribeu al partit contra el Sintez Kazan rus?

Els partits d'Eurolliga sempre són molt especials i els russos tenen un equip amb jugadors molts grans i forts. Nosaltres intentarem fer un joc ràpid i dinàmic que hem entrenat en aquesta Copa Catalunya. Estem preparats.

-Tu que vens de jugar dos anys al millor equip d'Europa, el ProRecco italià, veus a aquest Atlètic Barceloneta capacitat d'arribar a la final four

És el nostre somni. Jo l'any passat vaig ser campió d'Europa amb el ProRecco i he agafat experiència del què s'ha de fer per estar entre els millors. Crec que tenim qualitat per arribar-hi, però serà molt complicat i no podem pensar d'una altra manera que no sigui anar partit a partit. A l'Eurolliga cada partit és una final, i aquest dimecres és la primera.

-Què ha passat al ProRecco?

Aquest equip estava pensat per arribar a ser l'equip més llorejat d'Europa, i amb el títol de l'any passat vam empatar amb 7 títols d'Eurolliga amb el Partizan i el Vadoz. El principal patrocinador de l'equip era el president de l'equip, Gabriele Volpi, i aquest any ha decidit no continuar posant diners, i l'equip s'ha desfet.

-L'altre dia va explicar mig en broma el president del Berceloneta, Julián García, que vas trucar a la seva porta quan ja tenia l'equip tancat, i que et van fer un forat.

Sí, just una setmana abans dels Jocs Olímpics ens vam assabentar que el ProRecco es dissolia, i com que jo tenia una any més de contracte, no tenia res previst. Per mi el Barceloneta sempre ha sigut casa meva, i les altres opcions que tenia no m'atreien. Com que no tinc molta confiança amb el president i amb el Santi [el tècnic], vaig parlar amb ells i tots hem fet un esforç. Per això els estic molt agraïts i ho donaré tot.

-L'entrenador diu que aquesta temporada centrareu molts esforços en l'Eurolliga, això vol dir que la lliga espanyola us servirà per fer entrenaments de nivell?

No. La Lliga serà molt difícil, perquè el Sabadell, el Mataró o el Barcelona seran equips molt perillosos i no ens podem deixar anar. Però sí que és cert que la Lliga ens servirà perquè els jugadors joves del planter creixin i estiguin millor preparats pel que vingui a l'Eurolliga.

-El sisè lloc de la selecció espanyola va ser una decepció?

Quan vam començar el cicle olímpic, l'objectiu era poder guanyar una medalla el 2012 a Londres, i ha sigut una decepció, sí, però no podem dir que hagin sigut uns mals Jocs. Hem competit en tots els partits, hem representat bé a la selecció i ens ho vam jugar tot a cara o creu als quarts de final contra Montenegro.

-I com valores el que van fer les noies del waterpolo a Londres?

Home, doncs un motiu d'orgull. Eren els seus primers Jocs i que hagin arribat a la final, és molt gran, i només és el principi del que poden arribar a aconseguir.

stats