PRIMERA DIVISIÓ
Esports 04/12/2012

Fernando Llorente confirma que abandonarà l'Athletic al final d'aquesta temporada

El davanter ha acusat la premsa per "haver aconseguit que part de l'afició estigui en contra meva"

Efe
2 min
Mikel González pressiona Fernando Llorente durant la Reial Societat-Athletic

BarcelonaEl jugador Fernando Llorente ha confirmat la seva decisió "ferma" d'abandonar l'Athletic Club quan finalitzi el seu contracte el 30 de juny i ha argumentat com una de les raons del "mal ambient" que, segons ell, ha generat una part de la premsa biscaïna en contra. "La premsa no ha ajudat gens, és clar. La majoria de les coses que han sortit eren mentides, però al final el que heu aconseguit (els periodistes) és que part de l'afició estigui en contra meva i vulgui que me'n vagi", ha explicat Llorente en la seva primera compareixença a la sala de premsa de Lezama aquesta temporada.

El davanter ha revelat que va prendre la decisió després dels xiulets amb què va ser rebut per una part de l'afició de San Mamés el passat 2 d'agost en el primer partit oficial de la campanya, davant del Slaven en la prèvia de la Lliga Europa. "En aquell moment em poso trist per com han sortit les coses i prenc aquesta decisió", ha aclarit l'atacant internacional abans de matisar que, tot i que se sent "estimat per la majoria" dels seguidors de l'Athletic, "és claríssim que hi ha un sector que no em vol i el respecte ".

Una altra de les raons que ha exposat Llorente per no continuar en l'Athletic és el seu desig de "créixer esportivament i intentar altres coses" que en el conjunt basc no ha "tingut la sort" que "sortissin bé". "He pogut veure altres coses. He jugat amb la selecció molts anys i he aconseguit ser campió Europa i del món. Un també vol créixer esportivament", ha afegit. El que sí que ha negat el jugador és que la seva marxa es deu a raons econòmiques, ja que li oferta que li va plantejar el club "ha estat irrebutjable".

Llorente ha afegit que en les "llargues" negociacions que va mantenir amb el club "des del principi" el va traslladar a l'entitat el seu desig que "no sortís res" dels detalls del procés a la llum pública. "No culpo l'Athletic de que surtin, però apareixen coses als diaris que no fan bé a ningú i això em fa estar en una situació incòmoda en què no vull estar", ha incidit.

Finalment, el de La Rioja ha explicat sobre la denúncia del sindicat internacional de futbolistes (FIFPro), que ahir va posar l'Athletic i ell mateix com a exemples d'alguns clubs pressionen els futbolistes per prorrogar els seus contractes, que "per res" se sent " xantatge "pel club. "El vaig escoltar i no tinc res a dir més enllà que no noto xantatge per Athletic. L'únic que m'importa és estar en el meu millor estat de forma i ajudar l'equip i, quan el míster ho decideixi, donar-ho tot. No em importa el que surti de fora del futbol ", ha subratllat.

stats