LIGA ENDESA
Esports 16/05/2015

El Fiatc Joventut vol liquidar a casa el seu retorn als 'play-off'

L'equip de Salva Maldonado rep un UCAM Múrcia que no renuncia als play-off

Efe
2 min
Savané, un dels puntals de la Penya.

BadalonaEl Fiatc Joventut vol sumar (12.15 hores) davant l'UCAM Múrcia a Badalona la dinovena victòria a la Lliga que el classifiqui matemàticament per als 'play off' pel títol, dels que ha estat absent des de la temporada 2008-2009.

El conjunt català arriba al partit després d'aconseguir dissabte passat un triomf vital contra el Montakit Fuenlabrada (73-77) que li permetrà dependre de si mateix fins a l'última jornada de la fase regular per estar entre els vuit primers. Els verd-i-negres estan a un pas d'aconseguir el seu segon gran objectiu de la temporada i la seva ambició va fins i tot més enllà, ja que un triomf li permetria optar a millorar la seva actual sisena posició en l'última jornada si venç a la pista del Bàsquet Sevilla.

Salva Maldonado compta amb tota la seva plantilla per jugar un dels partits més importants de la temporada davant un rival que arriba en gran forma després de guanyar quatre dels seus últims cinc partits, l'últim per 31 punts d'avantatge contra el Gipuzkoa (99-68).

L'equip de Diego Ocampo mantindria alguna opció de ficar-se en els 'play off' en l'última jornada en cas de guanyar demà en l'Olímpic, per la qual cosa s'espera un partit de gran nivell. Una de les màximes preocupacions de Salva Maldonado és que el seu equip pugui estar a un alt nivell defensiu davant un rival que compta amb un experimentat joc exterior tant en la posició de base com en la d'escorta amb Thomas Kelati i Scott Bamforth travessant un moment dolç de joc.

Els verd-i-negres també hauran d'intentar que el brasiler August Lima -tercer màxim rebotador de la lliga- no imposi el seu físic sota els taulers.

El pivot dels murcians se les veurà amb dos veterans com Albert Miralles i Sitapha Savané. El jugador senegalès s'ha convertit en el gran líder de l'equip com va demostrar dissabte passat a Fuenlabrada amb 18 punts i 6 rebots.

En el partit de la primera volta a Múrcia, els catalans ja van tenir problemes per a endur-se el triomf (70-77), després de remuntar els 10 punts d'avantatge amb què els murcians se'n van anar al descans.

L'UCAM Múrcia sol ha guanyat una vegada a l'Olímpic de Badalona. Va ser la temporada passada (85-89) després de perdre en les dotze ocasions anteriors que va visitar la pista catalana.

stats