MUNDIAL 2014
Esports 25/06/2014

La FIFA obre un expedient a Luis Suárez per la seva mossegada a Chiellini

Els uruguaians tenen de termini fins a les 17h hora de Brasília per presentar al·legacions

Efe
2 min
L'italià Chiellini ensenya l'espatlla després de ser queixalat per Luis Suárez / YASUYOSHI CHIBA / AFP

BarcelonaLa FIFA ha confirmat que ha incoat un expedient disciplinari al davanter uruguaià Luis Suárez per mossegar l'italià Giorgio Chiellini i li dóna de termini fins a les 17.00 hora de Brasília (20.00 hora europea) per presentar al·legacions.

"La FIFA pot confirmar que s'han obert procediments disciplinaris contra el jugador d'Uruguai Luis Suárez, per transgredir l'article 48 i / o 57 del codi disciplinari de la FIFA durant el partit de la Copa del Món entre Uruguai i Itàlia, jugat el 24 de juny de 2014 ", assenyala el comunicat de la FIFA.

"El jugador i / o la Federació Uruguaiana tenen fins a les 5 pm, hora de Brasília, per presentar la seva versió i alguna evidència documental que ells considerin rellevant", continua. La FIFA ha actuat d'ofici ja que l'àrbitre mexicà Marc Rodrigues no va sancionar l'acció, al minut 80, tot i les reclamacions de Chiellini, que mostrava la marca de les dents del defensa a l'espatlla esquerra, i de la resta de jugadors de la selecció italiana.

La Federació Internacional s'ha acollit a l'article 77.b del seu codi disciplinari, que permet imposar sancions en forma retroactiva davant "errors obvis" de l'àrbitre. L'article va ser introduït en el reglament en 2010, però mai aplicat. La FIFA, però, sí que ha sancionat en altres ocasions d'acord a les imatges de vídeo.

La primera vegada que el va utilitzar va ser durant el Mundial d'Estats Units'94, quan va sancionar amb set partits de suspensió a l'italià Mauro Tassotti, per fracturar el nas d'un cop de colze a l'espanyol Luis Enrique, actual entrenador del Barça, dins de l'àrea, sense que l'àrbitre assenyalés res, durant el partit de quarts de final disputat a Boston. Tassotti va ser suspès durant set partits, el que va significar la seva retirada de la selecció italiana.

Luis Suárez, després de concloure el partit contra Itàlia, va justificar la seva acció de la manera següent: "Són coses del partit. Vaig contactar amb l'espatlla però no hi va haver res. Tots som jugadors de futbol".

El davanter uruguaià del Liverpool ja va haver de complir una sanció de deu partits a la Lliga anglesa per mossegar el defensa del Chelsea Branko Ivanovic, el 21 d'abril de 2013.

stats