RUGBI
Esports 29/04/2012

Final irlandesa a la Heineken Cup

Ulster i Leinster lluitaran pel títol de campió d'Europa el proper 19 de maig després de guanyar Edimburg i Clarmont respectivament a les semifinals de la Heineken Cup

Ferran Vital
1 min
Rougerie, del Clermont, salta per fer-se amb la pilota durant el partit contra el Leinster / NICOLAS TUCAT / AFP PHOTO

BarcelonaPer primer cop a la història de la Copa d'Europa de rugbi dos equips irlandesos lluitaran per coronar-se campions d'Europa, el proper 19 de maig a la catedral del rugbi anglès, l'estadi de Twickenham.

El primer finalista, Ulster, ha arribat a la final després de desfer-se del sorprenent Edimburg a la primera semifinal del cap de setmana per un ajustat 22 a 19. L'equip del nord d'Irlanda ha superat l'equip revelació de la temporada gràcies a la seva defensa intensa i a l'encert de cara a pals del mig de melé Ruan Pienaar, autor de 17 punts.

Per la seva banda, Leinster tindrà l'opció de revalidar el títol de campió europeu per primer cop a la seva història i igualar la gesta dels anglesos de Leicester, l'únic equip que va ser capaç de guanyar la Heineken Cup dues temporades consecutives (2001 i 2002). Els actuals campions han estat capaços de superar els occitans de Clarmont, en un partit molt igualat i ple d'alternatives fins als minuts finals del partit, i que ha acabat en un ajustat 15 a 19 a favor dels irlandesos.

D'aquesta manera, el rugbi irlandès demostra el seu bon estat de forma a nivell continental, col·locant dues de les seves quatre esquadres a la gran final del rugbi europeu. A priori, els homes de Leinster surten com a favorits per revalidar el títol continental, però de ben segur els seus veïns del nord no els ho posaran gens fàcil i convertiran la final en un petit infern pels homes de la capital irlandesa.

stats