FÓRMULA 1
Esports 16/02/2013

Alguersuari: "Mai vaig imaginar que hauria de lluitar tant fora de la pista per assumir que el 2013 no estaré a la F-1"

El pilot assegura que tenia garantit un seient per disputar el Mundial del 2013 però que finalment no ha estat així i que seguirà lluitant per tenir un cotxe competitiu

Efe
2 min
Pirelli confia que Jaume Alguersuari segueixi com a provador el 2013

BarcelonaEl pilot català Jaime Alguersuari ha assegurat aquest dissabte després d'assumir que no tindrà tampoc equip per a la temporada 2013 que "la Fórmula 1 s'ha convertit en una subhasta".

Alguersuari, de 22 anys, ha disputat 46 Grans Premis disputats i ha sumat 31 punts a la F-1. El pilot ha enviat aquest dissabte un comunicat en què explica la seva situació professional i personal. El català qualifica com "incomprensible" la decisió de Red Bull de no comptar amb ell per a la temporada 2012, "després d'haver fet la meva millor campanya esportiva en la F-1", precisa el pilot.

"Mai vaig imaginar que hauria de lluitar tant fora de la pista per finalment assumir que el 2013 no seré a la F-1. Us asseguro a tots que he estat convençut la major part de la temporada 2012 que el meu seient estava assegurat en un equip que puntua habitualment", ha indicat Alguersuari.

"Així m'ho van fer saber i així ho vaig assumir. Com que estava convençut d'aquesta possibilitat, he deixat passar oportunitats en altres campionats. He esperat amb fe i anhel que el valor de la meva trajectòria esportiva i els compromisos verbals que havia rebut es concretessin amb el meu retorn a la F-1 el 2013. Però no ha estat així", descriu Alguersuari.

Segons el pilot barceloní, "els que es van comprometre" amb ell li han "donat raons" que ha d'"acceptar", però afegeix que ell aquestes raons no les comparteix "de cap manera".

"Sóc plenament conscient de la feinada que vam fer tant jo com el Buemi i de la qualitat dels dos. Només somio en conduir un cotxe que em permeti competir al mateix nivell del 'top 5'. Jugaré les meves cartes al millor que sàpiga apostar pel talent, l'experiència i el meu historial, res més", conclou.

Alguersuari ha matisat que "malgrat tot" la seva carrera a la F-1 als 22 anys "rotundament no està acabada".

"Per esperar la F-1 he perdut altres opcions interessants, però en canvi he d'agrair a Paul Hembery, de Pirelli Motorsport, la confiança inalterable dipositada en la meva persona, en anunciar que compta amb mi per al test de desenvolupament", apunta Alguersuari.

El pilot català informa que seguirà, d'aquesta manera, en actiu a la Fórmula 1 com a pilot de Pirelli, "completant més quilòmetres dels que pugui fer qualsevol tercer pilot d'aquesta disciplina", comenta.

"Encara que a Espanya l'economia està en el pitjor moment de la nostra història moderna, llevat del Banc de Santander, cap altra empresa considera la Fórmula 1 una inversió sostenible. Jo sé l'edat que tinc, conec el meu palmarès i la meva convicció que mereixo un cotxe guanyador a la F-1. I seguiré lluitant per això", puntualitza en la seva nota.

stats