FÓRMULA 1
Esports 05/03/2014

Grups d'activistes demanen la suspensió del Gran Premi de Fórmula 1 de Bahrain

El Centre de Bahrain per als Drets Humans difon una carta on demanen a la FIA que suspengui la cursa

Efe
1 min
Sergio Pérez, amb el Force India, durant els entrenaments de F-1 a Bahrain / MAZEN MAHDI / EFE

ManamaUn grup d'organitzacions no governamentals ha demanat la suspensió del premi de Fórmula 1 de Bahrain en protesta per les violacions de drets humans en aquest país, segons ha informat aquest dimecres el Centre de Bahrain per als Drets Humans.

Aquesta organització ha difós una carta d'aquestes ONG que el 14 de gener ja van demanar al president de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA), Jean Todt, que suspengués la prova de Bahrain fins que el seu comitè ètic investigui l'impacte que té la cursa en la situació dels drets humans en aquest regne del golf Pèrsic.

El Centre de Bahrain per als Drets Humans, que ha subscrit la carta, ha insistit que fins ara la FIA no ha donat cap resposta als grups. Les ONG han destacat que hi ha una relació directa entre la competició automobilística i la intensificació de la repressió contra els manifestants abans i durant la celebració de la cursa. En aquest sentit, han citat la col·locació de nombrosos filferros i controls policials a les localitats properes al circuit, així com l'ús desproporcionat de gasos lacrimògens i l'empresonament d'opositors.

Així mateix, els grups de drets humans denuncien les restriccions a la llibertat d'expressió i la negativa de les autoritats de permetre l'entrada al país de diferents periodistes estrangers. " La FIA té la responsabilitat ètica i moral única de salvaguardar la integritat i la reputació de l'esport del motor a tot el món mitjançant la cancel·lació del Gran Premi de Fórmula 1 de Bahrain fins que aquests abusos deixin d'existir", conclou el comunicat.

stats