FÓRMULA 1
Esports 20/06/2013

El Tribunal Internacional de la FIA decideix aquest divendres sobre el test de Mercedes amb els Pirelli

L'advocat de la FIA ha dit que Mercedes va cometre una doble infracció: al reglament tècnic de la F-1 i a l'esperit del Codi Esportiu Internacional de la FIA

Efe
1 min
El cap de l'escuderia Mercedes, Ross Brawn, a la seva arribada a la seu de la FIA, a París / CHRISTOPHE KARABA / EFE

ParísEl Tribunal Internacional de la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) prendrà una decisió aquest divendres sobre el presumpte avantatge obtingut per l'escuderia Mercedes pels assajos de pneumàtics Pirelli al maig a Barcelona.

Així ho ha anunciat el president del jurat, Edwin Glasgow, al final d'una jornada d'audiències destinada a dirimir si l'equip Mercedes va tenir avantatge en provar els pneumàtics amb el seu cotxe del 2013 després del Gran Premi d'Espanya.

Segons l'advocat de la FIA Mark Howard, Mercedes va cometre una doble infracció: al reglament tècnic de la Fórmula 1 i a l'esperit del Codi Esportiu Internacional de la FIA, que garanteix que les competicions siguin "justes i equitatives".

Howard ha afegit que aquests entrenaments no van tenir l'autorització de la FIA i no es va informar adequadament a les altres escuderies per aconseguir el seu acord. L'equip Mercedes, que va tenir problemes amb l'excessiu desgast de pneumàtics a les primeres carreres del Mundial de Fórmula 1, va realitzar un test de pneumàtics del 15 al 17 de maig al Circuit de Catalunya, a Montmeló (Barcelona), segons ha constatat la FIA.

L'advocat Paul Harris, en defensa de Mercedes, ha dit que l'escuderia va actuar de "bona fe" i que els entrenaments es van fer "per raons de seguretat, en interès de totes les escuderies de la Fórmula 1". I ha afegit que, en cas de decisió desfavorable per al seu representat, espera la sanció sigui "proporcionada".

stats