Esports 19/12/2012

"Intento pensar en positiu": l'entrevista de Tito a 'La marató' en 10 frases

El tècnic del Barça, Tito Vilanova, va participar a 'La marató' 2012, aquest diumenge passat, dedicada a la lluita contra el càncer. Recuperem el seu testimoni en 10 frases

Ara
2 min
Tito Vilanova, entrevistat per a 'La Marató' de TV3

BarcelonaEl tècnic del Barça, Tito Vilanova, va participar a 'La marató' 2012, aquest diumenge passat, dedicada a la lluita contra el càncer. Recuperem el seu testimoni en 10 frases:

1. "El dia que m'havien de donar els resultats, jo anava amb la meva dona i vaig arribar al metge i hi havia diversos metges de l'hospital. També n'hi havia del club i hi havia el Pep i la Cris. Quan vaig veure tanta gent ja vaig dir, 'uf'!"

2. "La meva manera de ser és intentar pensar en positiu. En aquest cas, vaig pensar, què s'hi pot fer? Hi ha solució? Si no hi ha solució, mala sort, i si n'hi ha, posem-nos-hi ràpid"

3. "En el moment de saber-ho, vaig pensar molt ràpidament en els meus fills, més que en mi. Tenen 14 anys i 17, i crec que encara em necessiten.

4. A vegades es pensa que el que més pateix és el que té la malaltia. Jo no sé si ho hauria aguantat al revés. Crec que la meva posició era la més còmoda"

5. "Vam plantejar la possibilitat d'anar-me a operar fora. Però la doctora [Coro Bescós] ho tenia clar, i vaig decidir que ho fes ella. Amb la confiança que ella em va transmetre vaig entrar al quiròfan com si anés a prendre un cafè, gens nerviós"

6. "Quan em vaig despertar, després de l'operació, recordo que va ser un despertar molt feliç. En aquells moment no n'importava com em pogués afectar estèticament. Només volia sortir-me'n"

7. "Jo em trobava bé, no hi havia res que em fes pensar que tenia càncer, i de cop et diuen 't'ha tocat'. No vaig sentir ràbia, però sí que dius: Amb tota la gent que hi ha i t'ha tocat a tu. Jo sempre he sigut una persona que m'he cuidat molt"

8. "No havia dit res a gairebé ningú. Volia que la doctora tingués el màxim de tranquil·litat, que no tingués els mitjans de comunicació dient el seu nom, no volia que tingués aquesta pressió afegida"

9. "Durant un temps, no em veia el mateix aspecte. Des de fa poc temps, em començo a reconèixer bastant"

10. "Mai saps com reaccionaràs. És un missatge per mi i per tothom: no et fiquis mai nerviós per res, perquè el què avui et sembla important, demà no ho és. La meva filosofia sempre ha sigut una mica així. L'important és trobar-se bé"

stats