Jenni Hermoso torna a la selecció espanyola després del cas Rubiales

La futbolista ha estat convocada per Montse Tomé per disputar els partits davant Itàlia i Suïssa

3 min
Jennifer Hermoso escalfant abans del partit

BarcelonaQuasi sense temps per pair tot el que va passar en la convocatòria anterior de la selecció espanyola femenina, que va tenir lloc a finals de setembre, Montse Tomé ha donat la seva segona llista, la gran novetat de la qual ha estat la inclusió de Jenni Hermoso. L'exblaugrana no va formar part de l'última convocatòria perquè aleshores la nova seleccionadora va considerar que, d'aquesta manera, se la protegia després del cas Rubiales, una consideració que va molestar Hermoso. "Protegir-me de què? O de qui?", es va preguntar en un comunicat. Ara, la situació està més calmada després dels acords d'Oliva (la Safor) que van comportar la creació d'una comissió mixta formada per les jugadores, el Consell Superior d'Esports (CSD) i la RFEF amb l'objectiu que hi hagi canvis estructurals en aquest darrer organisme.

"Hem parlat amb ella [Hermoso] abans de convocar-la. En la convocatòria anterior vaig donar l'explicació de per què no estava en aquella llista. Vam prendre la decisió de protegir-la, per ella i per tothom. Era una situació especial, hi havia molta part humana. Però totes les decisions que prenc són esportives", ha argumentat Montse Tomé sobre Hermoso en roda de premsa. "Quan va acabar aquella concentració ens vam posar en contacte amb ella. Ara considero que la situació ha canviat i espero que encara vagi a menys", ha afegit.

En canvi, a la llista per jugar els dos partits de la Lliga de les Nacions a domicili davant Itàlia el 27 d'octubre i davant Suïssa el 31, segueixen sense ser-hi les blaugranes Mapi León i Patri Guijarro, les dues jugadores de les 15 que es van negar a anar al Mundial i que van ser convocades en la primera llista de Tomé i obligades a anar a la concentració sota amenaça de sanció si no ho feien. Després, a les reunions en hores intempestives a Oliva entre les jugadores, el CSD i la RFEF, es va acordar que les futbolistes que volguessin abandonar la concentració no serien sancionades i Mapi León i Patri Guijarro van escollir aquesta opció perquè no estaven "en condicions" de quedar-se. "En la llista anterior van ser convocades perquè entraven dins de les 23 que per a nosaltres eren les millors per a aquells dos partits. Elles ens van transmetre la seva opinió i la respectem. A partir d'aquí, no n'hem sabut res més", ha explicat Tomé. Tampoc ha entrat a la llista Clàudia Pina, qui també es va negar a jugar el Mundial i, a finals de setembre, va ser convocada per a la selecció sub-23 i va acabar abandonant la concentració pel mateix motiu.

Així, hi ha set blaugranes en aquesta nova convocatòria: Cata Coll, Ona Batlle, Irene Paredes, Aitana Bonmatí, Alexia Putellas, Mariona Caldentey i la novetat de Salma Paralluelo, que no va entrar en la llista anterior perquè estava lesionada. Però cau Maria Pérez, jugadora blaugrana cedida al Sevilla. A banda d'Hermoso i Paralluelo, també tornen Ivana Andrés –la capitana durant el Mundial– i Esther González, lesionades en l'última convocatòria.

L'última aparició pública d'Hermoso

L'única vegada que Jenni Hermoso ha parlat del cas Rubiales davant els focus mediàtics va ser el 10 d'octubre, quan va ser homenatjada pel seu actual equip, el Pachuca mexicà, al Saló de la Fama del Futbol Internacional. Hermoso va llegir un text d'agraïment en què va fer referència als fets ocorreguts des que el 20 d'agost l'aleshores president de la RFEF, Luis Rubiales, li va fer un petó presumptament no consentit durant la cerimònia d'entrega de medalles després que la selecció espanyola guanyés el Mundial per primera vegada a la seva història.

"Malgrat que ha passat poc temps, em segueixo preguntant què va ser el que vam fer aquella nit. Vam guanyar un títol, vam fer la volta al món i ens vam convertir en un dels millors equips de la història; però, en el fons, vam aconseguir una cosa molt més humana, més transcendental –va explicar Hermoso–. No vam ser campiones del món per aixecar un trofeu que es queda a les vitrines, rebre una bonificació de compensació o sortir a milers de portades que s'arruguen amb el temps: vam ser campiones del món perquè era l'única manera que ens quedava per ser escoltades, respectades i valorades", va afegir.

stats