Sánchez, sobre les disculpes de Rubiales: "Són insuficients"

El líder socialista insta el president de la Federació a continuar "fent passos per aclarir el que vam veure"

ARA
2 min

El president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha sigut dur amb l'actitud del president de la Reial Federació de Futbol, Luis Rubiales, que diumenge va etzibar un petó forçat a Jennifer Hermoso durant la celebració del Mundial. "El gest va ser inacceptable", ha assegurat Sánchez des de la Moncloa. El líder socialista també ha fet referència a les disculpes que va publicar Rubiales l'endemà. Les ha considerat "insuficients" i les ha titllat de "no adequades". Sánchez ha instat el president de la Federació a continuar "fent passos per aclarir el que vam veure".

Les declaracions arriben hores després que les jugadores de la selecció hagin visitat Sánchez a la Moncloa. Durant la recepció de tota l'expedició de jugadores i staff tècnic, Sánchez ha fet seves les reivindicacions feministes d'una societat igualitària mentre Rubiales intentava esquivar els focus: "Aquest segle ha de ser, i serà, el segle de les dones en tots els fronts, també el de la igualtat real i efectiva entre homes i dones". El president en funcions ha anunciat en la trobada amb elles que les campiones del món rebrien la màxima distinció esportiva del país, la Medalla d'Or del Reial Orde del Mèrit Esportiu.

Amb aquestes paraules, Sánchez se suma a les crítiques contundents que en les últimes hores altres membres del seu govern ja han pronunciat. És el cas del ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, i de la vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz. Aquesta última va demanar que “s’activin els protocols de la RFEF i de la Llei de l’esport” i també la dimissió de Rubiales. “Les seves excuses no serveixen. Ha agredit i vexat una dona”, va sentenciar en la roda de premsa posterior a la ronda de consultes per la investidura amb Felip VI al Palau de la Zarzuela.

stats