Futbol
Esports Futbol Femení 09/03/2023

Victòria de les futbolistes franceses: la Federació destitueix l'entrenadora

La capitana de les 'bleus', Wendie Renard, i altres companyes havien anunciat la seva renúncia a la selecció si no hi havia canvis

2 min
Wendie Renard durant un partit amb la selecció francesa

BarcelonaCorinne Diacre deixa de ser l'entrenadora de la selecció francesa femenina. Així ha tallat de soca-rel la Federació gal·la (FFF) la revolució que ha patit en les últimes setmanes al seu vestidor. Algunes futbolistes bleus, encapçalades per la seva capitana i emblema Wendie Renard, havien anunciat fa pocs dies la seva decisió de renunciar a la selecció –i, de retruc, a disputar el Mundial d'aquest estiu– en un nou crit al cel per unes condicions laborals professionals per a les futbolistes. "Desgraciadament no jugaré aquest Mundial en aquestes condicions. Pot ser que la cara amagui el dolor, però el meu cor pateix... i no vull patir més", deia la capitana en el comunicat on anunciava la seva decisió. Ara, FFF ha decidit relegar Diacre del seu càrrec un dia després que ella es plantés i avisés que no pensava dimitir.

"Estic plenament determinada a complir la meva missió i, sobretot, a complir amb França durant el pròxim Mundial", deia Corinne Diacre a través d'un comunicat hores abans que el comitè executiu de la Federació Francesa de Futbol decidís apartar-la de la banqueta de l'equip nacional. La ja exseleccionadora va assegurar ser víctima "d'una campanya de desprestigi" per deixar la selecció francesa femenina que té com a "únic objectiu una revenja personal". La Federació, després de prendre la decisió, ha manifestat que la fractura entre l'entrenadora i la plantilla ha arribat a un "punt de no retorn" que perjudica els interessos de la selecció, ja que ha observat, després de diverses converses, una bretxa "molt important" i s'ha posat de manifest una discrepància amb les "exigències del molt alt nivell".

La força de les futbolistes

El 24 de febrer la selecció francesa femenina va començar a trontollar: Wendie Renard, capitana i estendard de la selecció francesa, va anunciar la seva intenció de no disputar el Mundial. "He defensat 142 vegades la samarreta blava, blanca i vermella amb passió, respecte, compromís i professionalitat. Estimo França per sobre de tot [...], però no puc continuar donant suport al sistema actual, que està molt lluny de les exigències del més alt nivell. És un dia trist, però necessari per preservar la meva salut mental", començava l'escrit. "Amb molt pesar, us comunico la meva decisió de retirar-me de la selecció francesa. Desgraciadament no jugaré aquest Mundial en aquestes condicions. Pot ser que la cara amagui el dolor, però el meu cor pateix... i no vull patir més. Gràcies pel vostre suport i per respectar la meva decisió", afegia la capitana de l'Olympique de Lió. Després que Renard fes pública la seva decisió, algunes companyes de vestidor van seguir-la, com les davanteres del PSG Marie-Antoinette Katoto i Kadidiatou Diani.

Ara, la Federació ha decidit fer un pas endavant i marcar un precedent. Corinne Deacon deixa de ser l'entrenadora a cinc mesos per al Mundial i després de cinc anys al càrrec. La selecció espanyola es troba en una situació molt semblant, amb un final encara incert. Quinze futbolistes, amb el suport de les capitanes, han decidit renunciar a competir amb el conjunt estatal si no es prenen mesures pel que fa a les seves condicions laborals. La posició de la Federació Espanyola és ben diferent i l'entrenador, Jorge Vilda, ha sigut ratificat per l'organisme després de les demandes.

stats